25 / 04 / 2024

Eyüp Bartık: Gaziantep halı üretiminde dünya lideri!

Eyüp Bartık: Gaziantep halı üretiminde dünya lideri!

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, dünyadaki parça halı üretiminin yüzde 40'ını karşılayan ve geçen yıl yüzde 20 büyüyen Gaziantep'in, halı sektöründe dünya liderliğini Belçika'dan aldığını bildirdi...




Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, dünyadaki parça halı üretiminin yüzde 40'ını karşılayan ve geçen yıl yüzde 20 büyüyen Gaziantep'in, halı sektöründe dünya liderliğini Belçika'dan aldığını bildirdi. GTO'dan yapılan açıklamaya göre, bu yıl gerçekleştirilen Uluslararası Ortadoğu Halı Fuarının değerlendirmesini ve gelecek yıl gerçekleştirilecek olan fuara yönelik yol haritası konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere GTO Başkanı Bartık, GTO Meclis Başkanı Ali Yener, Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçılar Birliği Başkanı Selahattin Kaplan ile halı sektöründe faaliyet gösteren firmaların yetkilileri GTO'da biraraya geldi.  


Oda Başkanı Bartık, Ortadoğu Halı Fuarı aracılığıyla Gaziantep'in, Türkiye'nin bu alanda en büyük fuarlarından birini gerçekleştirdiğini, halı fuarına her yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısının artarak devam ettiğini ve fuarın her yıl daha da büyüdüğünü ifade etti. Kentin halı sektöründeki payının da giderek arttığını belirten Bartık, şunları kaydetti: "Dünyadaki parça halı üretiminin yüzde 40'ını karşılayan ve geçen yıl yüzde 20 büyüyen Gaziantep, halı sektöründe dünya liderliğini Belçika'dan aldı. Halı sektörü, Gaziantep'in toplam ihracatının yüzde 25'ini gerçekleştiriyor. Kentimiz halı sektörü markalarıyla ülkemizde ve dünyada adından başarıyla söz ettiriyor. Kentimizin son dönemde üretim ve pazarlama kapasitesinin yanında markalaşma ve model olması, halı sektöründe dünyanın başkenti olarak anılması, emin adımlarla yoluna devam etmesi bizleri gururlandırıyor. Gaziantep'in halı sektöründe bu noktaya gelmesinde halıcılarımızın büyük fedakarlıkları önemli rol oynuyor. Sektörde faaliyet gösteren sanayicilerimizle gurur duyuyoruz. 2023 yılında 5,5 milyar dolar ihracat hedefleyen halı sektörü, ana ihracat hedeflerine yönelik problemlerle karşı karşıya bulunuyor. Halı sektörünün söz konusu pazarlardaki performansının eski günlere dönebilmesi için atılması gereken önemli adımlara ihtiyaç var. Amacımız, bu sektörün daha da ileri noktalara taşınmasıdır."


AA


Geri Dön