23 / 04 / 2024

Eyüp, metro ve tramvay yatırımlarıyla değerleniyor!

Eyüp, metro ve tramvay yatırımlarıyla değerleniyor!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, 3 seneyi aşan süredir, ilçeye verdiği hizmetleri, yaptığı eser ve projelerini, gerçekleştirdiği yatırımları anlattı. İşte o yatırımlar...




Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, 3 seneyi aşan süredir, ilçeye verdiği hizmetleri, yaptığı eser ve projelerini, gerçekleştirdiği yatırımları “Eyüp'te iyi şeyler oluyor” sloganıyla gerçekleştirdiği programda anlattı. 


Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programa Başkan Aydın'ın eşi Tülay Aydın, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, İSKİ Eyüp Şube Müdürü Abdüsselam Altunkaynak, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.


Başkan Aydın, “ Hangi konuda kimin için ne hizmet üretiyorsak sizlerin taleplerini ve uyarılarını dinleyerek yönlendirmeleri sonucu gerçekleştirdik. Altyapı yatırımları, kentsel dönüşüm, parklar-bahçeler, otoparklar, ulaşım projeleri, tarihi merkez yönetimi, mahallelerin ihtiyaçları, afet yönetimi, gençlere yönelik hizmetler, kadınlara, dezavantajlılara, yoksul ve kimsesizlere verilen hizmetler gibi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Eyüp 242 kilometrekareye yayılmış 28 Mahallesi olan, kimi mahallemiz Karadeniz kıyılarına , kimi Marmara’ya yaslanmış büyük bir ilçeyiz. Sınırlarımızda 377 bin vatandaşımız yaşıyor. Anadolu'daki pek çok ilden daha büyük bir nüfusa sahibiz.”


“VAATLERİMİZİN GERÇEKLEŞME ORANI %70”


“Vaatlerimizin gerçekleşme oranı bugün itibarıyla %70 civarındadır. Önce belediye ve belediye hizmetlerinin planlamasından işe başladık. Belediye bünyesinde görev yapan her bir birimin görev tanımlarını netleştirdik. 3 yeni müdürlük kurduk. Bunlar; Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Strateji Geliştirme Müdürlüğü. Bilgi Evleri, spor tesisleri, sosyal projeler, sosyal yardım hizmetlerini, ilgili birimlerin kurumsal hizmetlerine dönüştürdük. Eyüp Belediyesi’nin e-belediye sistemini kurarak e-devlet sistemine entegre ettik. Belediye binamızı, hizmeti kolaylaştıracak teknolojilerle donattık. Milli işletim sistemi Pardus'u kullanan ilk belediye olduk.”



“25 YILLIK TAPU SORUNUNU ÇÖZDÜK”


“Tapu ve ruhsat konularında, 25 yıldır kangren olmuş bu problemi çözmek için 3194 sayılı Kanun’nda düzenlenen, 18. madde uygulamasını gerçekleştirdik. Kemerburgaz, köy içi ve köy dışı tapularını dağıttık. Alibeyköy Merkez Mahallesi, Çırçır Mahallesi ve Güzeltepe Mahallelerinde vakıflar üzerinde bulunan 1319 taşınmazın tapularını, zorlu işlemler sonunda hazırlayarak, hak sahiplerine teslim ettik. Çırçır Mahallesi’nde yer alan, vakıflar üzerinde görülen parsellere ilişkin yasal hazırlıkları tamamladık. Yasanın çıkmasına katkıda bulunduk.”



ULAŞIMLA İLGİLİ YATIRIMLAR SÜRÜYOR


“Eminönü-Alibeyköy Tramvay hattı, Eyüp’e erişim ve ulaşımı kolaylaştıracak bir proje olarak ilerliyor. 12 km hat uzunluğundaki hatta, 7 adedi ilçemizde olan, toplam 18 istasyon olacak. Vezneciler-Sultangazi Metro Hattı ile tarihi yarımada, yer altından Eyüp Sultan’a bağlanacak. Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nın bizim sınırlarımızda olacak Nurtepe, Alibeyköy, Çırçır Mahallesi, Akşemsettin ve Yeşilpınar İstasyonları ile İstanbul toplu taşıma ağına daha etkin katılmış olacağız. Piyerloti-Miniatürk Teleferik hattıyla Piyerloti-Miniatürk arası 7 dakikaya inecek. Silahtarağa Tüneli’ni İGDAŞ karşısındaki bölgede İstanbul Büyükşehir Belediyemizle birlikte planladık. Cengiz Topel Caddesi, Çırçır Mahallesi, Adil Hışt Parkı ve Aşçıbaşı Camii sokakta 17 bin 566 metrekare alanda Yeraltı otoparları inşaatları devam ediyor. “Eyüp Sultan Meydanı’nı Aslına, tarihi dokusuna uygun, ziyaretçilerinin ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilecekleri bir şekilde yeniden düzenliyoruz.” 


Toplantı sonunda ise Başkan Remzi Aydın, salonda bulunan davetlilerin talep ve önerilerini dinledi. Salonda bulunan davetliler arasından, Eyüp dışında yaşadığını belirten bir vatandaş söz alarak; “Sizin çalışmalarınızı dışarıdan görüyor ve takip ediyoruz. Başarılı çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum.” diye konuştu.



Eyüp Belediyesi




Geri Dön