24 / 04 / 2024

Eyüp'e yeni teleferik hatları geliyor!

Eyüp'e yeni teleferik hatları geliyor!

İstanbul trafiğine çözüm sağlayan ve turizmin canlanmasına yol açan teleferik hatlarına yenileri ekleniyor. Eyüp'te hayata geçirilecek projelerle iki hatta teleferik hizmeti verilecek.



İstanbul trafiğine çözüm sağlayan ve turizmin canlanmasına yol açan teleferik hatlarına yenileri ekleniyor. Eyüp-Pierre Loti teleferik hattı Miniatürk'e uzatılırken, Miniatürk-Alibeyköy-Vialand teleferik hattının da yapılması planlanıyor. Projelerin tamamlanmasıyla -. Eyüp'te iki hatta hizmet veriliyor olacak. 


Eyüp - Pierre Loti - Miniatürk teleferik hattı 1,9 kilometre uzunluğa sahip olacak ve 3 istasyondan oluşacak. Eyüp ile Miniatürk arasındaki yolculuk süresini 7 dakikaya düşürecek hatla, saatte tek yönde 1500 yolcu taşınması planlanıyor. 


Bir diğer proje olan 3.5 kilometrelik Miniatürk -Alibeyköy -Vialand teleferik hattı ise 4 istasyondan oluşacak. Miniatürk Vialand arasındaki yolculuk süresini 11 dakikaya indirecek bu teleferik hattının, saatte tek yönde 2 bin yolcu taşıması öngörülüyor. 

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Teleferikte hafta sonları ciddi anlamda sıra olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir istatistikte, Eyüp Pierre Loti'yi yılda yaklaşık 3 milyon kişinin ziyaret ettiği belirtildi" diyor.  


Yeni Akit


Geri Dön