20 / 04 / 2024

Eyüpoğlu İnşaat'ın konkordato talebi reddedildi!

Eyüpoğlu İnşaat'ın konkordato talebi reddedildi!

Demir çelik, kağıt, inşaat, taşımacılık ve eğitim sektörlerinde faaliyette bulunan Eyüboğlu İnşaat hakkında yeni karar çıktı. Şirketin konkordato başvurusu reddedildi.



Demir çelik sektörünün önemli isimlerinden olan Eyüboğlu ailesinde miras kavgası yaşanmıştı. 

Kardeşlere para cezası

Binden fazla çalışanı ve 10 milyar liralık cirosu bulunan grubun ortakları, malları paylaşamadı ve sonu mahkemede bitti. Ortaklığı sona erdirmek adına 4 şirketin tasfiyesi talep edildi, mahkeme 650 milyon TL cirolu bir şirket için tasfiye kararı verdi. ‘Şirketlerin içi boşaltıldı’ iddiası nedeniyle ceza davasında ise mahkeme iki kardeşe para cezası kesilmişti. 

Şirket için yeni karar

Demir çelik, kağıt, inşaat, taşımacılık ve eğitim sektörlerinde faaliyette bulunan Eyüboğlu İnşaat konkordato talep etmişti. Açılan davalar sonucunda, şirketlerin tasfiyesi yanı sıra, alınan genel kurul kararlarının iptali için de bir çok dava açıldı. Firma hakkında yeni bir karar daha çıktı. 

Konkordato talebi reddedildi

Ankara 2. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 2019/85 esas sayılı kararla davacılar Hayrettin Eyüpoğlu, ve EYB İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi ile ilgili olarak davacılar Hayrettin Eyüboğlu ve EYB İnşaat'ın konkordato taleplerinin feragat nedeniyle reddine, davacılar hakkında verilen 2019/85 Esas sayılı kesin mühletin kaldırılmasına, kesin mühletin kalkmış olması nedeniyle İİK 294, 295, 296 ve 297. maddesinde düzenlenen kesin mühletin sonuçlarının kalkmış olduğunun tespitine, komiserlerin görevine 20/10/2020 tarihi itibariyle son verilmesine, mahkeme tarafından davacılar hakkında verilen ihtiyati tedbirlerin kaldırılmasına, kararın İİK 288 maddesi gereğince ilanına ve ilgili yerlere bildirilmesine karar verildiği ilan edildi.

Miras kavgası 

Şimdilerde ‘miras kavgası’ ve konkordato talebiyle gündeme gelen grubun temeli 1950’li yıllarında atıldı. Grubun kurucusu Dursun Ali Eyüboğlu, memleketi Rize ile Karabük arasında nakliyat yapıp işe başladı. İki şehir arasında yıllar boyunca direksiyon sallayan Eyüboğlu, ilk olarak Karabük’te bir haddehane kurdu. İşleri iyi giden Eyüboğlu ikinci haddehanesini Gebze’de kurdu. Uzun yıllar şirketlerin başında bulunan baba Eyüboğlu, çocuklarının büyümesiyle birlikte şirketlerin idaresini onlara devretti. 5 kardeş, babalarının gözetiminde işlerini daha da büyüttü. Var olan tesislere yeni tesisler eklendi; farklı sektörlerde yatırımda bulunuldu. Cirosu 10 milyar lirayı bulan grubun bini aşkın çalışanı bulunuyor. 

İlan metni:

T.C.  Ankara  2. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINDAN

ESAS NO: 2019/85
 
Mahkememizce 20/10/2020 tarih ve 2019/85 esas sayılı kararla; Davacılar Hayrettin EYÜBOĞLU (TCKN ***********) ve EYB İNŞAAT TİC.VE SAN.LTD.ŞTİ.(VKN 383 025 6134) İle ilgili olarak;
1-Davacılar Hayrettin EYÜBOĞLU (TCKN ***********) ve EYB İNŞAAT TİC.VE SAN.LTD.ŞTİ.(VKN 383 025 6134)'nin konkordato taleplerinin feragat nedeniyle İİK 292 maddesi gereğince reddine

2-Davacılar hakkında verilen 29/07/2019 tarih 2019/85 Esas sayılı kesin mühletin kaldırılmasına,

3-Kesin mühletin kalkmış olması nedeniyle İİK 294, 295, 296 ve 297. Maddesinde düzenlenen kesin mühletin sonuçlarının kalkmış olduğunun tespitine,

4-Komiserlerin görevine 20/10/2020 tarihi itibariyle son verilmesine,

5-Mahkememizce davacılar hakkında verilen ihtiyati tedbirlerin kaldırılmasına,

6-Kararın İİK 288 maddesi gereğince ilanına ve ilgili yerlere bildirilmesine," karar verildiği ilan olunur.

Eyüboğlu İnşaat'ta miras kavgası başladı!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com 


Geri Dön