25 / 04 / 2024

Facebook'ta verdiği satılık zeytinyağı ilanı yüzünden 5 milyon liralık arsa ve arabasını kaybetti

Facebook'ta verdiği satılık zeytinyağı ilanı yüzünden 5 milyon liralık arsa ve arabasını kaybetti

Almanya’da 45 yıl boyunca gurbetçilik yapan bir vatandaş Facebook’ta verdiği ‘satılık zeytinyağı’ ilanı yüzünden tüm servetini kaybetti. Akıl almaz olayda mağdur olan vatandaş 4,5 milyon lira değerindeki arazisini 5 kuruş para almadan dolandırıcılara devretti.



Gaziantep'te yaşayan Murtaza Sucu'nun başına gelen dolandırıcılık olayı tam ibretlik türden Son model arabasını, 4,5 milyon lira değerindeki zeytinliklerini beş kuruş almadan dolandırıcılara teslim eden vatandaş şimdi elden gele geçen malını geri almak için hukuk mücadelesi başlattı.

Yıllarca Almanya’da çalışıp servet edinen Murtaza Sucu,’nun aklına gelmeyen başına geldi. Zeytinliğinden elde elde ettiği 30 teneke zeytinyağını sosyal medya üzerinden satmak isteyen Sucu, kendisiyle irtibat kuran kişilere son model Renault Megane marka arabasını ve değeri 4,5 milyon lirayı bulan arsasını tek kuruş para almadan kaptırdı.

Satmak istediği zeytinyağını almak isteyen dolandırıcıların tuzağına düşen Murtaza Sucu, önce numune götürdüğü zeytinyağlarını parasını almadan verdi sonra kendi bile binmediği arabasını ve arsalarını akıl almaz bir şekilde dolandırıcılara devretti.

BANKA MÜDÜRÜ VE POLİS KILIĞINA GİRDİLER

Kendilerini Murtaza Sucu’ya iş adamı olarak tanıtan dolandırıcılar tezgahlarına resmi süs vermek için aralarındaki iki kişi resmi görevi gibi tanıttı. Dolandırıcılar Sucu’nun arazilerinin yerini göstermek için açtığı E-Devlet hesabının giriş ve iletişim bilgilerini değiştirerek onun haberi olmadan 13 dönümlük arazisini satış işlemine koydu. Kendisini banka müdürü olarak tanıtan şahsın dolandırıcıların bankada 10 milyon liralık hazır kredileri olduğu sözüne kanan Sucu, 13 dönümlük arazisini tapu dairesinde dolandırıcılara beş para almadan gözü kapalı sattı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön