28 / 03 / 2024

Fadıl Akgündüz davasının bilirkişileri kayıp!

Fadıl Akgündüz davasının bilirkişileri kayıp!

Caprice Gold ve Caprice Maldivler projelerinde dolandırıcılık yaptığı suçuyla yargılanan Fadıl Akgündüz’ün davasında mahkeme, bilirkişi heyetine ulaşamadı. 



İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde hayata geçirdiği Caprice Gold projesi ve Malpler'deki Caprice Malpler projesinin sahibi Fadıl Akgündüz, bu projelerde devre mülk satışı yapmasına rağmen projeleri tamamlayamadı ve o nedenle hakkında dava açıldı. Fadıl Akgündüz'ün yargılandığı davada mahkeme, bilirkişi heyetine ulaşamadı. Hürriyet Gazetesi'nden Ayşegül Usta'nın haberine göre, mahkeme heyeti bilirkişiler hakkında "Görevi ihmal" suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına ve bilirkişi listesinden çıkartılmasının istenmesine karar verdi. 

2 bin 443 yıla kadar hapisleri isteniyor


Duruşma, İstanbul 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan 698 yıldan 2 bin 443 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Fadıl Akgündüz ile bazı müştekiler katıldı. Diğer sanıklar ise duruşmaya gelmedi.

"Bir milyon 50 bin Euro verdim"

Müştekilerden Recep Türker konuyla ilgili şunları söyledi; "2011’de Bayrampaşa Caprice Gold projesinden 30 yakın devre mülk sözleşmesi yaptım. Bunun karşılığında bir milyon 50 bin euro para ödedim. Sözleşme yaptıktan sonra önceleri az miktarda ancak sonra fazlalaşan kira bedeli aldım. Ortalama 140 bin TL civarında kira bedeli aldım. Daha sonra kesildi. Tapularımı aldım. Şikayetçiyim."

"Bazı arkadaşlarımızın hisselerine icara takibi başlatılmış"

Bir diğer müşteki Mustafa Çelik ise, "2011 yaz ayında Bayrampaşa Caprice Gold projesinden 12 adet devre mülk sözleşmesi yaptım. Bunun karşılığında bir milyon 200 bin TL ödedim. 30 ay civarında aylık bin TL kira bedeli aldım. 2014’de Malpler projesinden 60 bin TL karşılığında 2 devre mülk sözleşmesi yaptım. Paramın ödenmesini istiyorum. Para yok diyorlar. Ancak yan tarafta bir oteli satın aldıklarını söylüyorlar. Şikayetçiyim. Adil Altaylı ve Kamil Aslan isimli arkadaşlarımın da devre mülk yaptıklarını biliyorum. Şirketten alacaklı olan bazı şahısların alacak davası açmışlar. Bu davadan dolayı bu arkadaşların hisselerine icra takibi başlatılarak haciz işlemi yapılacağını duydum. Burada bizim hisselerimizin de yok pahasına elimizden alınma durumu olabilir. Bunu da mahkemenin dikkatine sunuyorum" şeklinde konuştu.

"Yabancı yatırımcıya ulaşamıyoruz"

Akgündüz, mahkeme başkanı projedeki son durumu şu şekilde anlattı; "Yabancı yatırımcıya ulaşamıyoruz. Burada bazı yerli firmalarla görüştük. Yaz aylarında parekende satışa açacağız. 50-100 yatırımcıyı ikna etmeye çalışıyoruz. Yurtdışından yabancı yatırımcının olmasını biz de arzu ederdik. Ortada bir eser var. Bu yok hükmünde sayılamaz."

"Dolandıracağı yeni kişi arıyor"

Akgündüz'ün bu ifadesi üzerine mağdurlar “Dolandıracağı yeni kişiler arıyor” diye tepki gösterdi.

"Çoluk çocuk dışarda rezil oluyoruz"

Jet Fadıl mağdurları, duruşma öncesi basın açıklaması yapıldı. Mağdurlar, "Yıllardır bir hukuk mücadelesi veriyoruz. Ve bir türlü bir sonuca ulaşamıyoruz. Çoluk çocuk dışarıda rezil oluyoruz. Yıllardır sürüyor bu. Çekirdek kadar yol alamıyoruz. Devlet büyüklerimize sesleniyoruz. Halen daha devasa reklamlar yayınlıyor. Bizim yatırdığımız paralarla. Para yok deniliyor, para var." dedi. 


Geri Dön