24 / 04 / 2024

Faik Öztrak'tan Kanal İstanbul eleştirisi!

 Faik Öztrak'tan Kanal İstanbul eleştirisi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Kanal İstanbul projesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Öztrak'ın o açıklamaları...



CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplandı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, gerçekleştirilen toplantıya ilişkin açıklamalar yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak,  Anayasa kitapçığını göstererek, şunları kaydetti:

"Eğer bu ülkenin toprak bütünlüğünü ve varlığını sağlayan anlaşmalar, tek bir kişinin imzasıyla yok sayılacaksa bu Anayasa neden var? TBMM neden var? Sayın Şentop, Montrö'den çıkmak, teknik olarak bile ne imkan ne de ihtimal meselesidir. Montrö'den çıkmak, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmaya yeltenmektir. Bunun teknik olarak mümkün olduğunu söylemek, ettiğiniz yemini çiğnemekten başka bir şey değildir. Bir de bugün çıkıyorsunuz, sizi eleştirenleri istiskal etmeye çalışıyorsunuz. Meclis Başkanı güya bir hukukçu, ihtisası da kamu hukuku üzerine.

 Faik Öztrak tan Kanal İstanbul eleştirisi!

Sayın Şentop'un sözleri bu ucube vesayet rejiminin, devletimizin bekası için ne kadar büyük bir tehdit olduğunu göstermektedir. 20 Temmuz sivil darbesinden sonra bu ucube rejimi getirenlerin artık tek dertleri kalmıştır, o da koltuklarını korumak. Nitekim Sayın Şentop'un sözlerinin hemen ardından, yandaş medyada Montrö tartışmalarının açılması, ardından da Kanal İstanbul imar planlarının onaylanması asla tesadüf olamaz."

Murat Kurum'un Kanal İstanbul açıklaması GYO hisselerini hareketlendirdi!


Geri Dön