25 / 04 / 2024

Faiz artışları yükseliyor! Amerika Merkez Bankası peş peşe açıkladı! Altın rekor kırdı

Faiz artışları yükseliyor! Amerika Merkez Bankası peş peşe açıkladı! Altın rekor kırdı

Amerika Merkez Bankası  (FED),şubat ayı faiz kararlarını geçtiğimiz çarşamba günü açıkladı ve faizi beklentiler doğrultusunda 25 baz puan arttı. Faiz artış hızı yavaşlasa da önümüzdeki dönemde artışların devam etmesi  bekleniyor.



Jerome Powell bu yıl içinde faiz oranlarını düşürmeyi öngörmediğini belirterek  2023 yılında büyüme görebileceğini öngördü. Jerome Powell  ayrıca FED’in açıklamaları doğrultusunda gerçekten önemli bir gerileme ya da işsizlikte anlamlı bir yükseliş olmadan enflasyonu yüzde 2’ye çekebileceğini söyledi.

Amerika Merkez Bankası (FED)’nın kararının ardından Dolar endeksi geriledi,  ABD borsaları yükseldi. Faiz kararı sonrası. Bitcoin ise 24.255 dolara kadar çıktı. Dün sabah saatlerinde ise 23.800 dolar seviyelerinde seyretti.

 

     


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön