26 / 04 / 2024

Faiz indirimi sonrası gözler bankalara çevrildi! İşte güncel kredi faiz oranları

Faiz indirimi sonrası gözler bankalara çevrildi! İşte güncel kredi faiz oranları

Faiz kararı sonrası banka kredi faiz oranları gündemde merak edilmekte. Ziraat, Halkbank, Garanti, QNB ihtiyaç, taşıt, konut kredi faiz oranları değilecek mi? Peki; 20 Ekim kredi faiz oranları düştü mü?



Gözler bankaların açıkladığı kredi faiz oranlarına döndü. Merkez Bankası’nın Ekim ayı faiz kararı 20 Ekim günü duyuruldu. Son yapılan toplantıda politika faizinin yüzde 12’ye indirilmesine kararlaştırılmıştı. Bu ay alınacak kararda da 100 baz puan indirim beklenmekteydi. Merkez Bankası tahminlerin de önüne geçerek 150 baz puan indirim yaptı. Peki; faiz kararı sonrası banka kredi faiz oranları ne oldu? İşte; güncel Ziraat, Halkbank, Garanti, QNB ihtiyaç, taşıt, konut kredi faiz oranları…

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NEDİR?
Yapılan açıklamada politika faizinin 150 baz puan daha düşürülerek yüzde 10,5'e çekildiği duyuruldu. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 12'den yüzde 10,5'e indirilmesine karar vermiştir.

Jeopolitik risklerin dünya genelinde iktisadi faaliyet üzerindeki zayıflatıcı etkisi artarak sürmektedir. Önümüzdeki döneme ilişkin küresel büyüme tahminleri aşağı yönlü güncellenmeye devam etmekte ve resesyonun kaçınılmaz bir risk faktörü olduğu değerlendirmeleri yaygınlaşmaktadır. Türkiye'nin geliştirdiği stratejik nitelikte çözüm araçları sayesinde temel gıda başta olmak üzere bazı sektörlerdeki arz kısıtlarının olumsuz etkileri azaltılmış olsa da uluslararası ölçekte üretici ve tüketici fiyatlarının artış eğilimi sürmektedir. Yüksek küresel enflasyonun, enflasyon beklentileri ve uluslararası finansal piyasalar üzerindeki etkileri yakından izlenmektedir. Bununla birlikte, gelişmiş ülke merkez bankaları artan enerji fiyatları ve arz-talep uyumsuzluğu ile işgücü piyasalarındaki katılıklara bağlı olarak enflasyonda görülen yükselişin beklenenden uzun sürebileceğini vurgulamaktadırlar. Ülkeler arasında farklılaşan iktisadi görünüme bağlı olarak gelişmiş ülke merkez bankalarının para politikası adım ve iletişimlerinde ayrışma artarak devam etmektedir. Finansal piyasalarda artan belirsizliklere yönelik merkez bankaları tarafından geliştirilen yeni destekleyici uygulama ve araçlarla çözüm üretme gayretlerinin sürdüğü gözlenmektedir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön