29 / 03 / 2024

Faiz kararı sonrası İslam Memiş 'Uzak durun' dedi! Gram altın için bomba tahmin

Faiz kararı sonrası İslam Memiş 'Uzak durun' dedi! Gram altın için bomba tahmin

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararını açıklamasının ardından gözler yeni altın tahminine yöneldi. Altın piyasası uzmanı İslam Memiş, 'Uzak durun' diyerek uyarıda bulundu. İşte tüm detaylar...



Merkez Bankası Kasım 2022 için faiz kararını açıkladı. Banka beklentiler doğrultusunda faizleri 150 baz puan düşürerek yüzde 9’a indirdi. Bu gelişme sonrasında dolar/TL kuru ve altın fiyatları yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Faiz kararı öncesinde dolar/TL kuru 18,63 seviyesinin üzerinde seyrediyordu. Altının gram fiyatı ise 1053 liraya kadar çıktı.

DOLAR VE ALTIN FİYATLARININ İLK TEPKİSİ
Faiz kararı ardından dolar/TL kuru şu sıralarda sabit kalmaya devam ediyor. Gram altın ise 1.052 liradan alıcı ile buluşuyor. Çeyrek altın aynı dakikalarda 1.735 Liradan, Cumhuriyet altını ise 6.921 liradan değerleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön