26 / 04 / 2024

Faizden uzak durup tapularına kavuşuyorlar!

Faizden uzak durup tapularına kavuşuyorlar!

TOKİ sakinleri borçlarını birikimleriyle ödüyor... 850 bine yakın ailenin adresi olan TOKİ'yi tercih edenler, bir taraftan uygun fiyatlı dairelerin sahibi olurken, bir taraftan da faize bulaşmadan düşük bedelli ödeme seçenekleri ile borçlarını ödeme şansını yakalıyor...



Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, kurumun, dar ve orta gelirli vatandaşların beklentisi doğrultusunda düzenlediği geleneksel indirim kampanyasının sonuncusuna katılım oranının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Bulut, "Vatandaşların birikimlerinin değerlendirilmesi ve bu birikimlerin kendilerine kazanç sağlamasını hedefledik. Kampanyamızda yüzde 22’lik bir indirim oranı söz konusu. Bu oranı piyasa şartlarını gözeterek, vatandaşımızın lehine olacak şekilde belirledik. Kampanyadan elde edilen hasılatın yaklaşık yüzde 78’ini vatandaş kişisel birikimleriyle gerçekleştirdi, bankadan ya da herhangi bir finans kuruluşundan bir kaynak, kredi kullanmadı" ifadelerini kullandı.

Faizden uzak durup tapularına kavuşuyorlar!

Yeni Akit'te yer alan habere göre; Bulut, kampanya kapsamında kişisel tasarruflarla yapılan ödemenin 395 milyon 197 bin lira olduğunu söyledi. 

TOKİ’ye güven var

Başkan Ömer Bulut, konutlara olan yoğun ilginin TOKİ’ye olan güvenin bir göstergesi olduğunun altını çizdi. Bulut, şunları söyledi; "Sahada yaptığımız araştırmalarımızdan hareketle vatandaşlarımızın bizden böyle bir talebinin olduğunu biliyorduk ama böyle yüksek oranda bir talep ön görmüyorduk. TOKİ’ye güven var. Biz de bu güvenden aldığımız güçle projelerimizi bir bir devreye alıyoruz. Kısa zamanda 3 bin 500’ün üzerinde konutun ihalesini yaptık, 4 bine yakın konutun ise ihale günü belirlendi.  Yani 50 bin konutun neredeyse yüzde 15’ini fiilen hayata geçirme aşamasına gelmiş bulunuyoruz"

İyi ki 50 bin konuta çıkardık

Bulut, TOKİ’nin 67 şehirde 140 proje ile başlattığı 50 bin sosyal konut projesi için başvuru döneminde 636 bin 787 kişi ile rekor seviyede talep geldiğini belirtti. Bulut, geçtiğimiz günlerde  Ankara  ile başlayan ve devam etmekte olan kura çekilişleri ile vatandaşların ev sahibi olma hayallerine kavuştuklarını söyledi.

Bulut, "Proje için önce 10-15 bin rakamlarını konuşurken, böyle bir projenin etkin bir değişimi ortaya koyabilmesi adına rakamı 50 bine çıkardık, iyi ki çıkarmışız. Şimdi hak sahibi olanlar için süreç devam ediyor. Konut sahibi olmaya hak kazanamayan vatandaşlara ilgili bankalara yatırdıkları başvuru ücretleri iade edilecek" ifadelerini kullandı.

36 ayda teslim edilecek

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, projelerin inşa çalışmalarının başlamasını takiben konutların 36 ay içinde vatandaşa teslim edileceğini ve taksitlerin konut teslimlerinden sonra başlayacağını anımsattı. Bulut, "İdare olarak dar ve orta gelir grubundaki vatandaşların yanı sıra engelliler, şehit aileleri ve maluller ile emeklilere yönelik konut üretimi sürüyor. Proje kapsamında emeklilere yüzde 25 kontenjan, engelli vatandaşlara yüzde 5 kontenjan, şehit ailesi ve gazilere ise yüzde 10 kontenjan ayrıldı. Konutlar ise değişen ihtiyaçlar doğrultusunda tasarlandı, evlerin tipleri ise 2+1 ve 3+1 şeklinde planlandı" şeklinde konuştu

En çok İstanbullular heyecanlı

TOKİ’nin 50 bin sosyal konut projesi kapsamında İstanbul’da belirlediği 5 projede yer alan toplam 6 bin 300 konut için 318 bin 511 başvuru geldi. İstanbul’da ilk kura Başakşehir Kayabaşı’nda yer alan 4 bin 467 konut için yapılacak. 26-27 Haziran’da gerçekleştirilecek çekiliş için 157 bin 474 başvuru alındı. Silivri Alipaşa’daki 685 konut için 28 Haziran’da, Tuzla’daki 500 konut için 1 Temmuz’da, Başakşehir Ayazma’da yer alan 311 konut ile Başakşehir Hoşdere’deki 337 konut için ise 2 Temmuz’da kura çekilişi yapılacak.

Uygun fiyat, düşük taksit

2+1 ve 3+1 tipi daire planlarıyla inşa edilecek olan projeler için 45 günlük sürede yapılan başvuruların tümü temmuz ayında sonuçlanmış olacak. 2+1 tipi konutlar 116 bin 400 liradan  ve aylık 388 lira taksitle, 3+1 tipi konutlar 170 bin 720 liradan ve aylık 759 lira taksitle satışa çıkarıldı. Peşinat oranlarını yüzde 10, yüzde 12 ve yüzde 15 olarak belirleyen TOKİ, vatandaşlara 240 aya kadar vade imkânı da sunuyor.

 

TOKİ projelerinin yüzde 25'i emeklilere ayrılıyor!
 


Geri Dön