26 / 04 / 2024

Derbent Mahallesi sakinleri tapularına kavuştu!

Derbent Mahallesi sakinleri tapularına kavuştu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 50 yıldır mülkiyet problemi yaşayan Sarıyer Derbent Mahallesi'nde başlattığı "Yerinde Kentsel Dönüşüm" projesi kapsamında, Derbent Mahallesi sakinleri düzenlenen törenle tapularına kavuştu.




Sarıyer'de yaklaşık 50 yıldır mülkiyet problemi yaşayan Derbent Mahallesi'nde tapu sevinci yaşandı. Derbent Hatemoğlu İlköğretim Okulu'nun bahçesinde düzenlenen törene, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamet, Ak Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, eski Milletvekili Canan Kalsın, Sarıyer İlçe Tapu Müdürü Orhan Bostancı, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.


Halayların çekildiği ve büyük coşkunun hakim olduğu törende tapularına kavuşan vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a ve AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy'a teşekkür ettiler. İlk etapta temsili olarak hazırlanan 19 tapu hak sahiplerine teslim edilirken, diğer hak sahipleri ise bugünden itibaren tapularını İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gecekondu ve Mesken Müdürlüğü'nden teslim alabilecekler.


‘Yeni dönemde çok daha büyük projelerle geliyoruz’


Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Selamet, Derbent Mahallesi’nde yapılan yerinde dönüşümü çok önemsediklerini söyledi. “Biz vatandaşlarımızı üzmeden dönüşüm yapıyoruz” diyen Selamet sözlerini şöyle sürdürdü: “Herkesin mutlu olduğu tapularına kavuştuğu bir proje. Sizlerin hakkını hukukunu ancak biz koruruz. Tüm tapularına kavuşan vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyorum. Geri kalan hak sahipleri de tapularını bugünden itibaren alabilirler." Büyükşehir'in Sarıyer'e yaptığı yatırımlardan da bahseden Selamet, "Yeni dönemde çok daha büyük projelerle geliyoruz" dedi.


Konuşmaların ardından hak sahipleri sahneye davet edilerek tapuları teslim edildi. Birbirlerine sarılan Derbentliler duygusal anlar yaşadı. Mutluluklarını ifade eden Derbentliler, "Yıllardır bugünü bekledik. Her gün bizi buradan gönderecekler korkusuyla yaşadık. Ancak bugün kendi yerlerimizin sahibi olduk. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun " diye konuştular.



İBB


Geri Dön