19 / 04 / 2024

Toki Kepez Güneş Mahallesi tapularına kavuştu!

Toki Kepez Güneş Mahallesi tapularına kavuştu!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, ilk döneminde yapımı tamamlanan Güneş Mahallesi TOKİ konutlarındaki hak sahipleri 5 yıldır alamadıkları tapularına kavuştu.



Tapu dağıtım törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de katıldı. 



Elvan tapuların CHP'li eski Belediye Başkanı Mustafa Akaydın döneminde 5 yıl boyunca verilmemesini eleştirerek, "Siz belediyeyi bir belediye başkanına teslim ediyorsunuz, oyunuzu veriyorsunuz, bize hizmet et diyorsunuz. O sizin yapılan binanızın tapusunu dahi verme gereğini hissetmiyor. 

Bu makamlar yan gelip yatma makamları değil. Çalışmak için, insana hizmet etmek içindir" dedi. 




TEK KELİMEYLE BECERİKSİZLİK 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bölgenin gecekondudan modern konutlara geçiş sürecisi şöyle anlattı: "Toptancı hal olarak planlanmış mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait yaklaşık 500 dönümlük alanın 250 dönümünde toptancı hal faaliyet gösteriyor, kalan bölümde ise vatandaşlarımız gecekondularda hayatlarına devam ediyordu. 2007 yılında TOKÎ ile bir protokol yaparak buradaki vatandaşlarım için çağdaş ve modern konutlar yaptık. 2009'da başkanlık görevim sona erdi. Maalesef konutlar bitmesine rağmen vatandaşlarımız yıllarca konutlara yerleşmek için bekletildi. Nedeni tek kelimeyle beceriksizlik. Yıllarca bekledikten sonra 27 Ekim 2011'de, noter kurası ile hak sahiplerine evleri teslim edildi." 


İLGİLENEN OLMAMIŞ 

2014'te Antalyalıların tercihleriyle göreve tekrar gel- m diklerinde TOKÎ konutlarında oturan 147 hak sahibinin halen tapularını almadıklarını gördüklerini ifade eden Başkan Türel, "Bizden önce bu tapuların verilmesiyle ilgilenen olmamış. Bu heyecan yaşanmamış. Heyecan olmayınca hizmet olmaz. Göreve geldik verilmesi sağladık" dedi. 



Sabah Ek 


Geri Dön