18 / 04 / 2024

Faizsiz ev alma sistemi yüzde 120 büyüdü!

Faizsiz ev alma sistemi yüzde 120 büyüdü!

Vakıfevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kolo, ''Faizsiz konut ve araç edinme sektöründe katılımcılar son bir sene de 40 bine yakın konut ve otomobil aldı'' diye konuştu.



Faizsiz konut ve araç edindirme sisteminde sektörün büyüklüğü yıllık 25 milyar TL'ye  ulaştı. 2019 yılı en verimli yıllardan biri olurken özellikle yüksek faizler sebebiyle sektör yüzde 120 büyüdü. 2020 yılında ise yüzde 50 büyümeyi aşması bekleniyor.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, beş bin kişiye istihdam sağlayan ve 700 şubeye ulaşan sistemle katılımcılar son bir senede 40 bine yakın konut ve otomobil satın aldı. Sektörün en yenilikçi kurumlarından Vakıfevim'in Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kolo, faizsiz konut ve araç sistemine ilişjin ilginç istatistikleri şöyle sıraladı:

Katılımcı borcuna sadık: BDDK verilerine göre Eylül 2019 itibarıyla takipteki kredilerin tutarı 20 milyar TL'ye ulaştı.

Ödeme alışkanlığı kazandırıyor: Hem tesliminden önceki dönemde ödeme disiplinine girdiği hem de faiz yükü olmadığı için müşteriler daha düzenli ödeme yapıyor. 

En çok 200 bin TL'lik 3+1 istiyorlar: Sektördeki kurumlar konut alımında ekspertiz yaptığı için bu alanda satın alma istatistiklerini de biriktiriyor. En çok talep İstanbul'dan gelirken bu şehri Ankara, Gaziantep, Konya ve Kocaeli izliyor. Katılımcılar ortalama 200.000 TL'lik 3+1 konutlara yöneliyor. Stüdyo ve 1+1 daireler düşük oranda ilgi görüyor. 


Geri Dön