19 / 04 / 2024

Emlak Katılım 2020'de yüzde 120 büyüdü!

Emlak Katılım 2020'de yüzde 120 büyüdü!

Katılım finans sektörünün en genç oyuncularından biri Emlak Katılım, 2020 yılında yüzde 120 büyüme gerçekleştirerek aktif büyüklüğünü 20.3 milyar TL’ye çıkarttı. 



2019 yılı Mart ayından itibaren faaliyet gösteren Emlak Katılım büyümeye devam ediyor. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; şirket 2020'yı yüzde 120 büyüme ile kapattı.

2020 hakkında değerlendirme yapan Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar yılı finansal açıdan iyi değerlendirdiklerini dile getirdi. 

Türkiye'nin ekonomik potansiyeline güvendiklerini dile getiren Bayraktar aktif büyüklüğü 9.3 milyar TL’den 20.3 milyar TL’ye çıkartarak yüzde 120 oranında büyüme gerçekleştirdiklerini aktardı. Toplanan fonları yüzde 96 arttırarak 11.71 milyar TL’ye taşıdıklarını aktaran Bayraktar, "Kullandırılan fonlarda ise yüzde 131 büyüme sağlayarak, finansman desteği hacmimizi 2020’de 13 milyar TL’ye çıkardık. 2019 yılında 11 olan şube sayımızı da şubat ayı içerisinde 56 şubeye çıktı. Açılan şubelerimiz ile birlikte istihdama olan katkımızı artırarak 900’e yaklaştık. Bu yıl istihdam sayısını bin 300 civarında öngörüyoruz” dedi.

Emlak Katılım 2020 de yüzde 120 büyüdü!

GÜMÜŞ ÇATI HESABI TAMAM 

Bayraktar, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan geçen ay aldıkları 15 milyar TL tutarındaki ihraç tavanı kapsamında geçen yıl gerçekleşen 4,8 milyar TL’lik sukuk ihraç hacminin üzerinde sukuk ihracı gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti. Birikimlerini kıymetli madenlerde değerlendirmek isteyen müşteriler için “Altın Çatı Hesabı”, “Gümüş Çatı Hesabı” ve “Platin Çatı Hesabı” ürünleri devreye aldıklarını dile getiren Bayraktar, şu bilgileri aktardı:

“Ayrıca internet ve mobil bankacılık üzerinden kıymetli maden alım-satım işlemlerine olanak sağladık. Avantajlı kur fiyatı almak isteyen tüzel müşterilerimize yönelik FX Platformu için altyapı hizmet çalışmalarımızı nihayete erdirdik. Hizmete sunacağımız alıcı-satıcı arasındaki ilişkileri düzenleyecek ve bankamıza yeni müşteri kazanımının yanı sıra nakit akışı sağlayacak olan DBS ve tedarikçi finansmanı ürünleri için olan çalışmalarda da son aşamaya gelindi.”

ONLINE KONUT FİNANSMANI DÖNEMİ 

Nevzat Bayraktar, gayrimenkul sektörüne yönelik ithal ikame ürünlerin yerelde üretilmesi ve inşaat sektörüne yönelik yeni finansman modelleri üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirterek online konut finansmanı ürünü ile şubeye gitmeden de konut finansmanı kullandırabileceklerini aktardı. Bayraktar, Emlak Konut GYO’nun hasılat paylaşımlı projelerinden daire satın alan müşterilerine avantajlı oran ve vadelerde kampanyalı konut finansmanı kullandırılmasına dönük işbirliği de sağlandığını anımsattı. Başta murabaha olmak üzere nakdi ve gayri nakdi ürünlerde talepleri karşılamaya çalıştıklarını belirten Bayraktar, “Devreye aldığımız Emlak Katılım ‘e-şube’ Platformu üzerinden müşterilerimiz, ‘Online Konut Finansmanı’ ile süreç başlatabilecek ve şubeye gitmeden finansman ihtiyaçlarını karşılayabilecekler” şeklinde konuştu.

Emlak Katılım 2020 de yüzde 120 büyüdü!

KATILIM BANKALARI YÜZDE 53 BÜYÜDÜ 

Emlak Katılım’ın 2020’de 20 milyar TL üzerindeki aktif büyüklüğü ile katılım bankacılığında yüzde 4.5 oranında bir payın sahibi olduğunu söyleyen Bayraktar, şunları söyledi:

“Katılım finans sektörünün en genç fakat hızlı da büyüyen bir üyesiyiz. Şube ağımızı genişletmeyi, dijitalleşmeyi, sektörde sunulmayan hizmetler için yeni ürünler geliştirmek suretiyle farklılaşmayı ve insanı odağına alan, sürdürülebilir bir hizmet modeli ile çevreye ve insana katılım bankacılığı etik ilke ve uygulamaları doğrultusunda hizmet üretmeye devam etmeyi hedefliyoruz. Ülkemizin güçlü ekonomik konumuna, esnafımızın, KOBİ’lerimizin, iş insanlarımızın gücüne, potansiyeline güveniyoruz.”

Emlak Katılım 50 şubeye ulaştı!


Geri Dön