28 / 03 / 2024

Faizsiz konut kredileriyle şehit ailelerinin hayatını kolaylaştırdık!

Faizsiz konut kredileriyle şehit ailelerinin hayatını kolaylaştırdık!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, faizsiz konut kredileriyle şehit yakınları ve gazilerin hayatını kolaylaştırdıklarını söyledi.



 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde gerçekleştirilen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, faize giden kamu gelirlerini yatırımlara, projelere, üretime kanalize ettiklerine dikkati çekerek, belli gruplara, milletin sırtına sülük gibi yapışan bir avuç elite giden kaynakları, çiftçiye, esnafa, memura, emekliye ve ihtiyaç sahiplerine aktardıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mali ve bütçe disiplininden sapmadan yatırımlara hız verdiklerini belirterek şu şekilde konuştu:

"Son 17 senede Türkiye ekonomisini tam 3,5 kat büyüttük. 3 bin 500 dolardan kişi başına milli geliri 11 bin dolara çıkardık. İhracatımız 36 milyar dolardı, şimdi 170 milyar dolara çıktı. Kamu borçlarının milli gelire oranını yüzde 60'tan yüzde 8,4'e düşürdük. IMF'ye borcumuz neydi biliyor musunuz? 23,5 milyar dolar. Bay Kemal diyor ki 'Şimdi yine IMF'ye giderler'. Bay Kemal, IMF'ye bu ülkeyi siz muhtaç ettiniz. Biz göreve geldik, kucağımızda 23,5 milyar dolar borcu bulduk. Davos'tayız. IMF'nin o zaman ki başkanıyla bakan arkadaşlarım da yanımda görüşme yaptık.

Recep Tayyip Erdoğan, ek istihdamdan faizsiz konut kredilerine, ücretsiz seyahat hakkının genişletilmesinden su ve elektrik ücretlerinde indirime kadar, şehit yakınları ve gazilerin hayatını kolaylaştıracak birçok adımı attıklarını söyledi.


 


Geri Dön