26 / 04 / 2024

Faizsiz konut şirketlerine yeni düzenleme!

Faizsiz konut şirketlerine yeni düzenleme!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; suç gelirlerinin aklanmasının ve terörün finansmanının önlenmesine dair tedbirler hakkındaki yönetmelikte değişiklik yapıldı. Yayınlanan karara göre; faizsiz konut şirketleri, belli bir tutarın üstündeki her işlem sırasında ayrıntılı işlem yapılacak.



Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; faizsiz konut sisteminde faliyet gösteren firmalar suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi için alınan önlemlerden sorumlu tutulacak. Aynı karara göre kripto para borsa firmaları da bu karardan sorumlu tutulacak. 

Faizsiz konut şirketlerine yeni düzenleme!

Kripto para platformları ile faizsiz konut şirketleri, belli bir tutarın üstündeki her işlem esnasında ayrıntılı kimlik tespiti yapacak. Olağan dışı faaliyetlerde  ve ekonomik amacı bulunmayan işlemlere ozel dikkat gösterecek. Teknolojik risklere yönelik de gerekli önlemler alınacak. Kripto para platformları ile faizsiz konut şirketleri, tutar gözetmeksizin şüpheli işlemleri Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bildirmekle yükümlü olacak. Kamu kurumlarının talep ettiği tüm belgeleri vermek zorunda olacak. Bu şirketler, yükümlülükleri dahilinde Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) denetimi kapsamında da yer alacak.

Faizsiz konut şirketlerine yeni düzenleme!

Kripto para platformları ile faizsiz konut şirketleri, suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanınin önlenmesi için  bankalar, sigorta şirketleri, varlık yönetim şirketleri, milli piyango idaresi, spor kulüpleri ve noterler ile aynı yükümlülüklere sahip olacak. 

Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Kripto para ve faizsiz konut sistemlerinde şikayetler arttı mı?


Geri Dön