26 / 04 / 2024

Kripto para ve faizsiz konut sistemlerinde şikayetler arttı mı?

Kripto para ve faizsiz konut sistemlerinde şikayetler arttı mı?

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, son günlerde gündemden düşmeyen kripto para vurgunlarına ve piyasaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu, son günlerde kripto para ve faizsiz konut sistemlerinde şikayetlerin arttığını belirtti.



Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, son günlerde gündemden düşmeyen kripto para vurgunlarına ve piyasaya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Şehriban Kıraç'ın haberine göre; Aydın Ağaoğlu, Tüketici Başvuru Merkezi'ne en çok şikayet gelen konu başlıklarını paylaştı. “Son haftalarda en çok şikâyet; internette cayma bedeli, özel okul ücretleri, Work&Travel mağduriyeti, düğün rezervasyon iptalleri, altın günü yöntemiyle ev/araba sahibi yapan organizasyonlar ve kripto para sisteminde para kaybedenlerden geliyor” diyen Ağaoğlu, kripto para ve faizsiz konut mağduriyetlerine ilişkin konuştu.  

Kripto para ve faizsiz konut sistemlerinde şikayetler arttı mı?

Kripto para sistemlerindeki mağduriyetin 16 Nisan tarihinde Merkez Bankası’nın kripto parayla ödeme yapmaya yasak getiren düzenlemesiyle başladığına dikkat çeken Ağaoğlu, “Burada çok ciddi mağduriyet yaşanacak. Merkez Bankası yasaklama kararını almadan önce bir tedbir uygulasaydı, bir süre verseydi, kaynağı elinde bulunduranlara karşı başka ülkeye kaçmasınlar diye önlem alsaydı bu kadar fırtına kopmazdı” açıklamasında bulundu. Tüketici ile ilgili koruma kanunlarının uygulanması gerektiğini söyleyen ve “Milyonlarca yurttaşı yakmayın” diyen Aydın Ağaoğlu, kendisine yöneltilen soruları şu şekilde cevapladı:

Kripto para ve faizsiz konut sistemlerinde şikayetler arttı mı?

- Son günlerin en çok konuşulan konusu kripto paralar. Thodex dolandırıcılığı ile ilgili ne tür şikâyetler geliyor?

Bu iş 16 Nisan’da Merkez Bankası’nın kripto paralarla ödemeyi yasaklayan düzenlemesinden sonra başladı.

İnsanlar, elindeki varını yoğunu bozdurmuş bu alana yatırmış. Biz de defalarca uyarmıştık bu alanla ilgili. Merkez Bankası yasaklama kararını almadan önce bir tedbir uygulasaydı, bir süre verseydi, kaynağı elinde bulunduranlara karşı başka ülkeye kaçmasınlar diye önlem alsaydı mağduriyet yaşanmazdı.

Mesela yakın zamanda faizsiz konut ve araba sistemiyle ilgili bir düzenleme yapıldı, şirketlerin kuruluş izni ve lisans alması için, 100 milyon TL asgari ödenmiş sermaye zorunluluğu getirildi ve şirketlere belli bir süre tanındı. Kripto para düzenlemesi yapılırken de bir geçiş süreci olabilirdi. Gerçi faizsiz ev konusunda da şartları yerine getirmeyecek ve batacak şirketler olacak. Orada da mağduriyetler yaşanacak. Kripto paradaki gibi bir fırtına kopmadı orada çünkü süre konuldu.

Kripto para ve faizsiz konut sistemlerinde şikayetler arttı mı?

- Şu anda faizsiz konutla ilgili şikâyet geliyor mu?

Bu evler konusunda şimdiden çok ciddi şikâyetler geliyor. Bu alanda firmalar yıllardır faaliyette. Çekilişle ev alıyorlar ,taksitler enflasyon oranında artıyor sürekli. Burada çekiliş neye göre yapılıyor belli değil. Mesela hak sahibi sistemden çıkmak istediğinde paralarını geç ödüyorlar, kesinti yapıyorlar. Tabii en büyük mağduriyet ve şikâyetler elektronik haberleşme sektöründe.

Kripto paralarda en yaygın 5 dolandırıcılık yöntemi!


Geri Dön