23 / 04 / 2024

Kripto para sayısı rekor seviyede!

Kripto para sayısı rekor seviyede!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para piyasaları 2022 yılı itibariyle çok sert rüzgarların estiği bir düşüş döneminden geçerken, endüstrideki toplam kripto para ve token sayısı da tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak 20 bini de geçti



Fed’in merakla beklenen faiz artırımları, Rusya-Ukrayna savaşı ve dünyadaki enflasyon krizi derken 2022'de yüzde 50’den fazla değer kaybeden kripto paraların sayısı ise her geçen gün artmaya devam ediyor. En büyük veri sağlama siteleri arasında yer alan CoinMarketCap’te bu rakamın dün itibariyle ilk defa  20 bin seviyesini geçtiği görülüyor.

Kripto para sayısı rekor seviyede!

2022’de 3 binden fazla eklendi

Uzmancoin'de yer alan habere göre, söz konusu rakamlar, kripto paralar için bir düşüş dönemini işaret eden 2022'de tüm yaşananlara rağmen birçok yeni kripto para ve token yaratıldığını ve piyasaya 3765 yeni paranın eklendiğini ortaya çıkarıyor. Fakat yeni gelen coin sayısının 3500’den fazla olmasına rağmen bunların piyasaya etkisinin çok fazla olmadığı belirtiliyor. Konuyla ilgili olarak aktarılan detaylara göre, kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin‘in dominansı hala yüzde 40’ın üzerinde seyrediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön