28 / 03 / 2024

FATF Türkiye’yi gri listede bıraktı! Çok büyük itibar kaybı

 FATF Türkiye’yi gri listede bıraktı! Çok büyük itibar kaybı

Mali Eylem Görev Gücü – The Financial Action Task Force (FATF), ‘Türkiye’yi kara para aklamak ve terörün finansmanı ile mücadelede yetersiz gösterilen çabalar nedeniyle’ ‘gri listede’ bırakma kararı aldı.



Merkezi Paris’te bulunan ve OECD’ye (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) bağlı FATF Türkiye’yi, ‘sistemik yaptırımlardan kaçınmak, kara para aklamak ve terörün finanse edilmesi ile ilgili endişeler’ nedeniyle Kasım 2021’de ilk kez ‘gri listeye’ almıştı.

Mali Eylem Görev Gücü, bu karardan bir yıl sonra yeniden Türkiye’nin kara para aklama ile mücadele politikalarında, bankalarda, altın ve değerli taş tüccarları dahil yüksek riskli sektörleri denetlemesinde ve kar amacı gütmeyen tüm kuruluşlara yönelik muamelesinde ‘ciddi’ eksikliklerin devam ettiği sonucuna vardı.

Mali Eylem Görev Gücü, Türkiye’yi terörün finanse edilmesi konusundaki kovuşturmasını artırmaya IŞİD ve El Kaide gibi Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen terör örgütlerine karşı davalara öncelik vermeye çağırdı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön