25 / 04 / 2024

Fatih Terim Stadyumu Bakanlığa devrediliyor!

Fatih Terim Stadyumu Bakanlığa devrediliyor!

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı olmasından sonra mecliste çoğunluğu elinde bulunduran AKP grubu İBB mülkiyetinde bulunan Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nun 25 seneliğine Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilmesi için harekete geçti. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin kasım ayı oturumlarının ilk bileşiminde, seçim sürecinde tartışılmaya başlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait bazı arazilerin ilçe belediyelerine ve bakanlıklara tahsisine ilişkin olarak ilk girişim yapıldı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bilgisi dahilinde ilçe belediyelerinin İBB'den istediği arazi tahsisi taleplerini değerlendirmek için kurulan tahsis komisyonu çalışmalarını da tamamladı.

Yaklaşık 4 aydır çalışan komisyonda tüm partilerin ortak kararı ile ilçe belediyelerinin fiili olarak kullandığı alanların İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olması sebebiyle yaşanan hukuki sorunlar da çözüldü. Hazırlanan tahsis teklifleri gündeme alınarak ilgili komisyonlara sevk edildi ve Tahsis kararlarının perşembe günü yapılacak olan ikinci oturumda oya sunulması bekleniyor.


CHP VE İYİ PARTİ MUHALEFET ETTİ

Tahsis kararlarının büyük kısmı partilerin ortak kararı ile komisyonlara havale edildi fakat bazı dikkat çekici talepler sadece AKP grubunun teklifi olarak gündeme geldi. CHP ve İYİ partinin muhalefet ettiği tahsis kararlarının ilk sırasında  Başakşehir Stadı'nın yer aldığı arazi geliyor. AKP grubu, Başakşehir İkitelli'de yer alan Başakşehir Fatih Terim Stadyumu ve üzerindeki müştemilatın 25 seneliğine Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devri için teklif sundu.

Yaklaşık olarak 127 dönümlük alan sahip olan parseldeki stadyum, İBB Meclisi 1. Başkanvekili AKP'li Göksel Gümüşdağ'ın başkanlığına gerçekleştirdiği İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü tarafından kullanılıyor. Yine AKP'nin önerisi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Güngören'deki Erdem Bayazıt Kültür Merkezi, Esenler'deki Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi, Sultanbeyli'de belediye binasının yanında yer alan zeminaltı otopark ile Sultanbeyli Kültür Merkezi, Bağcılar'daki Mahmutbey Stadyumu, Gaziosmanpaşa'da bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi, Güngören'de yer alan Güneştepe Spor sahası ve parkının ilçe belediyelerine tahsisi de gündeme geldi. AKP grubu ayrıca mülkiyeti İSKİ'ye ait  olan yaklaşık 60 dönümlük Alibeyköy tenis kortları ve çevresindeki parkın da Eyüpsultan Belediyesi'ne tahsisini talep etti.

KADIKÖY BELEDİYESİ BİNASINA KAVUŞTU

Ortak alınan tahsis kararlarıyla da senelerdir devam eden hukuki sorunlar çözülme noktasına geldi. Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Kadıköy Belediyesi hizmet binası, evlendirme dairesi ve otopark alanı seneler sonra ilçe belediyesine tahsis edilecek. Pendik Belediyesi'nin kullandığı parseller 10 seneliğine ilçe belediyesine verilecek.

Küçükçekmece Belediyesi nikah salonu, Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi, Sultangazi, Arnavutköy, Kağıthane'daki bazı parseller de pazar yeri olarak kullanılmak için ilçe belediyelerine tahsis edilecek. Ayrıca Pendik, Kartal, Esenler, Eyüpsultan, Bağcılar, Beşiktaş, Adalar, Arnavutköy'deki bir çok parseldeki İBB hissesinin ilçe belediyesine belli bir süreliğine tahsisi de gündeme geldi.

 

İstanbul’daki o arazi park oldu!


Geri Dön