19 / 04 / 2024

Fatih'te 'konut' olan arazinin imar planı sosyal kültürel tesise çevrildi!

Fatih'te 'konut' olan arazinin imar planı sosyal kültürel tesise çevrildi!

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün onursal başkanlığını yaptığı derneğe ait tarihi yarımadadaki arazinin “konut” olan imarı, dernek işlerinde kullanılmak üzere “sosyal kültürel tesis” alanına çevrildi. Karar İBB Meclisi’nde oy çoğunluğu ile kabul edildi.



İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı Çarşamba'da Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün onursal başkanı olduğu ‘Hoca Ahmet Yesevi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ait yaklaşık bin metrekarelik parselin imarının değiştirilmesi için 2017'de başlayan süreç sona erdi. 

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Müftü Ali Mahallesi'nde “konut” imarı taşıyan derneğe ait 1000 metrekarelik alanın “Sosyal Kültürel Tesisler” alanı ilan edilmesi için 2017'de İBB'ye plan değişikliği başvurusunda bulunulmuştu.

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ

Mülkiyeti dernekte bulunan kayıtlı taşınmazların, dernek işleri doğrultusunda kullanılmak üzere “Sosyal Kültürel Tesis Alanına” alınması talebi ile İBB tarafından plan değişiklikleri hazırlandı.

Plan değişikliği ile bin metrekare büyüklüğündeki parsel “sosyal kültürel tesis alanı”na çevrildi. Yapılacak binanın yüksekliği de 15.50 metre olarak belirlendi.

AKP-MHP OYLARI

Parseller, tarihi yarımada sınırları içinde olduğu için yasa gereği değerlendirilmek üzere koruma kurullarına gönderildi. Kurul süreci de sona erdi ve İBB Meclisi Temmuz ayı oturumlarında plan değişikliği tekrar gündeme geldi. İstanbul 2 Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün 3 Mart 2020 tarihli onayı doğrultusunda plan değişikliği de uygun görüldü.

Daha önceki plan değişikliği kararlarına da katılmayan CHP grubu, son karara da “hayır” oyu verdi. Cübbeli Ahmet Hoca'nın derneğine ait olan arazinin imarı, çoğunluk olan AKP-MHP grubunun oyları ile onaylandı.

İBB arazilerindeki kaçak yapılar için İBB Emlak Müdürlüğü'nden teklif!


Geri Dön