25 / 04 / 2024

Fatih'teki surlar restore edilip millet bahçesine çevrilecek!

Fatih'teki surlar restore edilip millet bahçesine çevrilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yıkım ve tarihi değeri ortaya çıkaracak adımları attıklarını dile getirerek, surların Fatih Belediyesi tarafından restore edilip millet bahçesine çevrileceğini açıkladı... 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul'daki belediye başkanlarıyla Kentsel Dönüşüm İstişare Toplantısı'nda bir araya geldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Fatih'te tarihi surların üzerine yapılan otel konusuna değinen Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yıkım ve tarihi değeri ortaya çıkaracak adımları attıklarını dile getirerek, surların Fatih Belediyesi tarafından restore edilip millet bahçesine çevrileceğini söyledi. 

Bir taraftan tarihsel dönüşümü de yapmak zorunda olduklarını ifade eden Bakan Kurum, "Yine bu komisyonumuz bünyesinde tarihsel dönüşümü, riskli binaların dönüşümü, afet riskine karşı dönüşümü yönlendirecek ve bu anlamda bir irade ortaya koyacak çalışmayı yapacaklar. Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak  maddi-manevi ve teknik desteği vereceğiz." diye konuştu.

Kurum, komisyonla bir bütün halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da desteğiyle çalışmaları gerçekleştireceklerini ifade ederek, Cumhurbaşkanı'nın 2012'de "Bedeli ne olursa olsun biz bu kentsel dönüşüm sürecini yapacağız, tamamlayacağız." dediğini de anımsattı.

İstanbul'da ağır hasarlı binaların yıkım süreci başlıyor!
 


Geri Dön