18 / 04 / 2024

Fatih'teki tarihi hanlar turizme kazandırılacak!

Fatih'teki tarihi hanlar turizme kazandırılacak!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Tarihi Yarımada’nın tarihi hanları başta olmak üzere çarpık binalarını restora ederek turizme kazandıracaklarını söyledi. Demir “Bölgeyi turizm, kültür ve ticaret merkezi yapacağız” dedi.



İstanbul’un Tarihi Yarımadası olarak bilinen ve her yıl 10 milyon turistin gezdiği bölge yeni bir değişime hazırlanıyor. Fatih Belediyesi’nin ‘Eminönü Bölgesi Dönüşüm Modeli’ adını verdiği kentsel dönüşüm projesi ile bölgenin turizm potansiyelini daha da ortaya çıkarmaya ve yatırımcıları Eminönü bölgesine davet ediyor.


Bin 734 adet han var

Gazetecilerle bir araya gelerek bölge hakkında hedeflerini anlatan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, proje kapsamında Eminönü Bölgesi’ndeki mevcut tarihi hanların restore edilerek turizm tesisine dönüştürmeyi,  zaman içerisinde yapılmış çarpık binaların ise alınan kararlar doğrultusunda yeniden inşa edilmesi koşuluyla pansiyonculuk,ev pansiyonculuğu ve restoran işletmeciliğine dönüştürülmesini hedeflediklerini söyledi. Tarihi Yarımada’nın, büyük bir potansiyel taşıdığını belirten Demir “Önümüzdeki 5 yıl içerisinde bölge bambaşka bir çehreye kavuşurken,Türkiye’nin turizm hedeflerine de önemli oranda katkı sağlanacak” diye konuştu. Eminönü bölgesinde 1734 adet han bulunduğuna dikkat çeken Demir, bu hanların turizme kazandırılması gerektiğini vurguladı. Tarihi hanların mevzuata uygun olarak hızlıca restorasyonu yapılacağını ve turizme kazandırılabileceğini söyleyen Başkan Demir “Bölgedeki hanlar da imar planına ve diğer standartlara uymak kaydıyla turizme kazandırılacaktır. Bölgedeki han sayısı, ciddi bir dönüşüm olabileceğini gösteriyor. Bölge kalkınacak, yatırımcılar kazanacak ve de kayıt içi ekonomiye ciddi katkı sağlanacak” diye konuştu.


Avrupa şehirleri örnek alındı

Eminönü Bölgesi’nin İstanbul’un turizm merkezi haline gelmesini hedeflediklerini belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, bölge turizminin butik bir anlayışa sahip olacağını da kaydederek, Eski İstanbul’u, “Ruhuna uygun olarak yenileyeceğiz” dedi.


Paris, Floransa gibi...

Paris,Floransa,Toledo gibi şehirlerin potansiyeli yüksek özellikleri de dikkate alınarak Eminönü bölgesini hak ettiği hale getirebileceğini söyleyen Demir “Bölge bu potansiyelin fazlasını taşıdığı için yurtdışından tek bir örneği buraya uygulamak yetmez. Şehirciliğin en güzel örneklerini gördüğümüz bölgeleri inceledik, hepsinin en güçlü yönlerini toparlayıp Eminönü bölgesi için çok daha yüksek bir noktaya ulaşma hedefi koyduk” dedi.


Star / Birol 


Geri Dön