28 / 03 / 2024

Fatma Güldemet Sarı'nın önündeki en önemli dosya Fikirtepe!

Fatma Güldemet Sarı'nın önündeki en önemli dosya Fikirtepe!

Fatma Güldemet Sarı'nın önünde ki en önemli dosya olarak Fikirtepe bulunmaktadır. Dönüşümde vatandaşların hak ve hukukları gözetilerek yatırımcıların önlerini hızla açacak karar ve uygulamaları hızla hayata geçirmesini bekliyoruz.



Yeni kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Fatma Güldemet Sarı' nın önünde ki en önemli dosya olarak Fikirtepe bulunmaktadır. Pilot uygulama olarak başlatılan ve çantacılar başta olmak üzere çeşitli sebeplerden dolayı bir türlü beklenilen ilerlemenin sergilenemediği Fikirtepe Kentsel Dönüşüm uygulamasına yeni bakanımızın tavrı sorunların çözümünde büyük rol oynayacaktır.


Fatma Güldemet Sarı, Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu!



Yeni Bakanımızı tebrik ediyor ve kangren haline gelmek üzere olan Fikirtepe Kentsel Dönüşüm bölgesinde vatandaşların hak ve hukukları gözetilerek yatırımcıların önlerini hızla açacak karar ve uygulamaları hızla hayata geçirmesini bekliyoruz.


Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde Plan notlarında yazılı olmasına rağmen uygulamada fırsat verilmeyen vatandaşların kendi özgür ve hür iradeleriyle kendi mülklerini onarma ve/veya sunulacak projeksiyonla yenilenmesininde önünün açılmasını talep ediyoruz.


Çantacı veya mali gücü yetersiz firmaların seri olarak tespit edilmesi bölgedeki bir çok adanın ve Fikirtepe imajının düzelmesinde en büyük etken olacaktır.


Dayatmalara son verilmesi kişilerin anayasal koruma altında olan, mülkiyet haklarının kendi iradeleri doğrultusunda hiçbir ticari firma veya avanesi olan bazı temsilcilerinin baskısı altında kalmadan kullandırılmasının sağlanmasını talep ediyoruz. Bu doğrultuda ada bazlı yapılaşma bir dayatma değil alternatif bir öneri ve çözüm yolu olarak sunulmalıdır.


Bireysel yapılaşmalarda vatandaşları cezalandırıcı bir şekilde emsallerin düşürülmesini vatandaşlar kabul edilemez bulurken, bazı firmaların baskıcı tavırlarının, kanunlar yoluyla vatandaşlara hissettirilmesinin de Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinin tıkanmasında en önemli etkenlerin başında geldiğinin bilinmesini istiyoruz.


Yeni bakanımız Sayın Fatma Güldemet Sarı Hanımefendiye yeni görevinde yeniden başarılar dilerken, Fikirtepe'de büyük merak konusu olan; acele kamulaştırma, resen tevhid, resen tevhid sonrası ifraz, Fikirtepe'nin master planı ve vatandaşlar yada temsilcisi konumuda sivil STK'ların bu konudaki görüş ve düşünceleri ile beraber, bölgenin gelişiminin hızlandrılması için yapılacak işbirliğine katkıları hakkında yapılacak açılım ve çalışmaları merakla bekliyoruz.


FİKENTDER ''Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm'' Derneği olarak yeni bakanımızdan beklentilerimiz ve çözüme yönelik önerilemiz var.


'' Fikirtepede dönüşüm kaçınılmazdır. Bu noktada özellikle vatandaşların haklarının korunması ve mağdur edilmemesi öncelikli talebimizdir. Vatandaşların mağdur edilmediği ve haklarının korunmasına yönelik bizimde çözüme yönelik ortaya koyduğumuz bazı tespitlerinde gerçekleştirilmesi akabinde, kanun ve hukuk normları içirisinde yapılacak çalışmaların toplumun genelinin mağdur edilmemesi ve haklarının korunması adına destekliyoruz.''


Yukarıda yazılı bazı temel eksiklikleri vurgalayarak; ''Ağlayanın malı hiç bir zaman gülene yar olmazmış '' ata sözünü de hatırlatıyoruz ve iyi niyetli yaklaşımların haricinde, ister firma isterse vatandaştan gelsin art niyetli olan girişimlerin mutlaka hukuk içinde karşılığını bulacağını belirtiyor, kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. 


Alınan yanlış ve tek taraflı karar ve uygulamaların zaman kaybından başka bir şeye yaramadığını, Fikirtepe hakkında verilen son mahkeme kararlarını da örnek göstererek belirtmek istiyoruz. Alınan kararların her iki tarafı da kapsayıcı, zor kullanmayan ve çözüme odaklı olması temennisinin yanında imza atan veya atmayan tüm vatandaşların mağdur etmemesini diliyoruz.


Sonuç olarak, Sayın bakanımızın yapacağı çalışmalara katkı sunmanın haricinde, haklı olan ve elinde belgesi ile derneğimize başvuran imza atmış veya atmamış tüm vatandaşlarımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hizmet etmeye ve hukuk dairesi içerisinde elimizden geldiğince yardımcı olup yol göstermeye devam edeceğimizi bu vesile ile tekrarlamak isteriz. 


Yeni hükümetimiz ve ve bakanımızın görevinde başarılar diliyorum, saygılarımla .



FİKİRTEPE HABER 


Geri Dön