26 / 04 / 2024

Maltepe'deki bina yıkımında Fatma Güldemet Sarı'nın suçu ne?

Maltepe'deki bina yıkımında Fatma Güldemet Sarı'nın suçu ne?

Maltepe'de eski bloğun depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle rapor verilen bina içine yerleştirilen patlayıcılara rağmen yıkılamamış. Fatma Güldemet Sarı , Bakan olalı bir ay oldu. Binanın yıkım kararı kaç ay öncesi alınmış, fizibiliteleri yapılmış.



İstanbul Maltepe de çok sayıda eski bloğun depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle rapor verilen bina içine yerleştirilen patlayıcılara rağmen yıkılamamış. Bina içine yerleştirilen kablo sisteminde yaşanan kopukluk nedeniyle bazı patlayıcıların patlamadığı ve onlarca kiloluk patlayıcının bina içinde kaldığı belirtiliyor.


Başbakanlıktan da Türkiye de ilk olması nedeniyle yıkım anının canlı olarak takip edildiği ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatmagül Demet Sarının bu nedenle yıkım alanına gelerek yıkımı takip ettiği belirtiliyor…


Ve bina tüm uğraşlara rağmen yıkılamıyor.


Gazete başlıkları ‘’ Bakan yıkımı terk etti skandal büyüyor’’


EL İNSAF…AKP Lİ OLMADIĞIM HALDE BU MANŞETLERE İSYAN ETTİM.

Ya bunun neresi skandal ?...Fatma Güldemet Sarı , Bakan olalı bir ay oldu. Binanın yıkım kararı kaç ay öncesi alınmış, fizibiliteleri yapılmış. Etrafına kimse yaklaştırılmayarak güvenlik çemberi oluşturulmuş her şey hazır.


Çevre ve Şehircilik Bakanına da bu iş yapılırken başında olması gerektiği söylendiği için gitmiş dinamitlerin yerleştirildiği bina teknik aksaklıklardan dolayı patlatılamamış. Olabilir. Dünyanın hemen her yerinde bu ve buna benzer olaylar olabiliyor.


BUNDA FATMA GÜLDEMET İN SUÇU NE ?...

Daha yeni bakan ,  Adana  dan ayağının tozuyla yeni gelmiş .Nedir bu saldırı böyle .İnsanları eleştirebilirsiniz ama eleştirmek de mantıkla olur. Hele önce bilgi sahibi olun sonra fikirlerinizi ve eleştirilerinizi devreye sokun. Önceden hazırlanmış bir oluşuma sonradan katılan bir Bakanın sorumluluğu ne olabilir el insaf…


Türk insanının bazılarının sevmediğim iki yönü vardır.


Birincisi bilgi sahibi olmadan kendini fikir sahibi zanneder bilmediği konularda eleştiri yapar. Hay beye aptal aptal konuşur. Tabii doğal olarak da bu cehaletten dolayı kendini rezil eder.


İkincisi de ön yargıdır. Olayları ve kişiyi anlamadan dinlemeden her şeye önyargı ile ya da kulaktan dolma aptal dedikodularla yaklaşır. ‘’-Ya benim de bir beynim var bu söylenenler doğru mu değil mi ‘’ diye kendi kendine olayı araştırıp öğrenmez de onun bunun dediklerine körlemesine inanır. Belki de inanmak istediği için inanır.


DEĞERLERİN HANGİ SİYASİ PARTİDE OLDUĞU ÖNEMLİ DEĞİLDİR………DEĞER DEĞERDİR.

Nasıl ki Ali Babacan ın Türkiye için  kazanılmış bir değer olduğunu ve kıymetinin AKP tarafından bilinmediğini her zaman yazmışsam aynı şekilde kaliteli olması bakımından  Fatma Güldemet Sarı için de söyleyebilirim. Bayan Bakanımız mükemmel bir ailede mükemmel yetiştirilmiş, İnançlı,  Demokrat , Atatürkçü, kadın haklarının bilincinde olan tam bir Cumhuriyet kadınıdır.


İyi bir eğitim görmesinin yanısıra ,dürüstlük ,doğruluk gibi erdemlere sahip ender siyasilerdendir.


Kısacası alavereyi dalavereyi bilmez. O sizin bildiğiniz politikacılara da benzemez .Bazılarıyla karıştırmayın.


İyi tanıdığımız ve sevdiğimiz bir hemşehrimiz olarak ,


gerek MHP gerek CHP camiasının da  sevdiğini deseklediğini de söyleyebilirim .


KISACASI GÜLDEMET ADANANIN KIZIDIR…


ADANA DA KIZINA HER ZAMAN SAHİP ÇIKAR,  BU BÖYLE BİLİNE !..


Adana Ekspres / Yasemin Güç 


Geri Dön