18 / 04 / 2024

Fatma Kaplan'dan Cedit kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

Fatma Kaplan'dan Cedit kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

İzmit Belediyesi'nin 207 milyon 749 bin 549 lira borcu olduğunu söyleyen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan "Yakında Cedit’teki kentsel dönüşümde neler olduğunu hep birlikte göreceğiz" dedi.



İzmit Belediyesi Mayıs dönemi meclis toplantısının 2. oturumu 2018 yılı kesin hesap özetinin görüşülmesi amacıyla ikinci kez toplandı.

İzmit Belediyesi'nde yer alan  habere göre, Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in başkanlık ettiği mecliste İzmit Belediyesi’nin kısa ve uzun vadeli borç toplamının 207 milyon 749 bin 549 lira olduğu belirtti.

Mecliste CHP adına söz alan Necat Çakır ise “2018 yılı gelir giderler eski Başkan Nevzat Doğan’ın söylediği gibi değildir. Esnafa borç yok deniliyor ama bu doğru değil. Rakamlar hiç de söylendiği gibi değil. Kısa vadede ödenecek borç tutarı 22 milyonu esnaflara olmak üzere 50 milyon 536 bin 849 lira, uzun vadeli borç tutarı da 157 milyon 212 bin 704 liradır. İzmit Belediyesi’nin toplam borcu ise 207 milyon 749 bin 549 lira olarak gözüküyor” dedi.

Konuşmalardan sonra Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporu okunarak oylandı ve 2018 yılı kesin hesap özeti meclis üyelerince kabul edildi.

Savunulacak Yanı Yok

Başkan Hürriyet’te yaptığı konuşmada “keşke anlatıldığı gibi pembe tablolar olsaydı. Ama hiç de durum öyle değil. Yakında Cedit’teki kentsel dönüşümde neler olduğunu hep birlikte göreceğiz. Ben hesap uzmanı değilim hukukçuyum ama. Bunun savunulacak bir yanı yok. Bazı şeyler ev bütçesi gibidir. Eğer siz gelir gideri dengenizi gelirlerinizi artırarak ya da tahmini yaptığınız şeylerle tahmini gelir hesaplarınızı tutturamazsanız haliyle bazı şeylerinizi satmak, devretmek, açık kapatmak durumunda kalırsınız.

Borçtan Kurtulmak Satarak Olmaz

Açık kapatmak savunulacak bir şey değildi. Elbette bir borçtan kurtulmak önemli bir şeydir ama bunu bir şeyleri satarak değil de geliri arttırarak her yıl bir bütçe yapılıyor. Bir gelir tahmini yapılıyor. Bu gelir tahminini tutturamamışız ki biz onları devretmek ve satmak durumunda kalmışız. Satarak bütçe yapılmaz. Eğer böyle muhteşem bir tablo olsaydı seçimi kaybetmezdiniz” dedi.

Bir sonraki meclis toplantısının 11 Haziran Salı saat 15.00 de yapılması kararlaştırıldı.


Geri Dön