24 / 04 / 2024

Fatma Toru Meram'daki imar planlarını anlattı!

Fatma Toru Meram'daki imar planlarını anlattı!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 'Mahallemizde Başkan Var' projesi kapsamında farklı mahallelerde vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Toru vatandaşlara imar planlarının son durumunu anlattı.



Toru, Yaylapınar Spor Tesisleri’nde düzenlenen programda, Yaylapınar Kaş, Yaylapınar Uhud, Yaylapınar Süleymaniye ve Karaaslan Aybahçe mahalle sakinleriyle bir araya geldi.


Bu bölgelerin uzun yıllardır tarımsal vasıflı bölge olduğuna belirten Toru, “Bunun çözümü için imar planlarını yeniledik ve tüm parsellerimizin imar yoğunluğunu aynı seviyeye getirdik” dedi.


Toru, imar planlarının yapılmış olmasının tek başına yeterli olmadığına vurgulayarak, şunları kaydetti:


“Mülkiyet sorunlarının çözümü için 18 uygulamanın başlaması gerekiyordu. Şu anda bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Yıl başına kadar inşallah askıya çıkacak hale gelecek. Askı sürecinden sonra önümüzdeki yıl yeni tapuları teslim etmiş olacağız. Yeniden tescille ruhsatlı olarak yeni yapılar yapabileceksiniz. Hisseli ya da başkasının üzerinde tapusu olanlar da yeni tapularına kavuşmuş olacak. Tapular çıktıktan sonra yeni yollar açılacak, altyapı ile ilgili eksiklikler giderilecek, park alanları ve ihtiyaç duyulan sosyal tesisler yapılacak.”


Yeni Meram


Geri Dön