28 / 03 / 2024

FED kararı öncesi İslam Memiş'ten çok konuşulacak 'altın' yorumu

FED kararı öncesi İslam Memiş'ten çok konuşulacak 'altın' yorumu

FED'in faiz kararı öncesi dolar ve kripto coin borsasında büyük dalgalanmalar yaşanırken İslam Memiş'ten altının gidişatına ilişkin çok önemli değerlendirmeler geldi.



Para ve altın piyasalarında FED'in faiz kararı ciddi etki yaratıyor. FED'in bu akşam faiz kararını kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

FED'in en az 75 baz puan faiz artırması beklenirken, altın ve kripto paralarda sert dalgalanmalara neden oluyor ve dolar hızlı bir tırmanış gösteriyor.

"Altın düşecek mi yükselecek mi?" sorusuna cevap veren İslam Memiş, Fed etkisini yorumladı, ons için yeni fiyat aralığını verdi. Ayrıca Memiş, Ekim ayını işaret ederek altının yeniden fırlayacağını belirtti.

Küresel piyasalarda bu hafta sert rüzgarlar esiyor. Bugün açıklanacak olan Amerikan Merkez Bankası (Fed) faiz kararına göre piyasalar haftalardır vaziyet almış durumda… Yatırımcılar gram altından ve kripto paralardan çıkıp dolara ve Euro’ya yöneliyor. Öte yandan son haftalarda yükseliş trendi görülen Borsa İstanbul’da ise düşüşler söz konusu. Bitcoin ise sert düşüşler ve ardından toparlanma çabaları ile seyrine devam ediyor. 

"Dolar kaç lira olacak?" 'Gram altın düşecek mi yükselecek mi?" soruları ekonominin ana gündem başlığı olmaya devam ediyor. TGRT Haber'de piyasaları yorumlayan finans analisti İslam Memiş, "Altın sınırda, Fed kırılımı yaşanacak" uyarısı yaptı.  

FED kararı öncesi İslam Memiş ten çok konuşulacak altın yorumu

BORSA DÜŞECEK 

Bir süredir rekor üstüne rekor kırarak 3.500 seviyesini aşan Borsa İstanbul, özellikle kayıplar yaşayarak 3.272 seviyesine kadar geriledi. Özellikle lokomotif hisseler olarak adlandırılan bankacılık sektöründe önemli kayıplar yaşanıyor. İslam Memiş, Borsa İstanbul’daki düşüşlerin nedenlerini şöyle açıkladı:

“Bu düşüşler sürpriz değil. 2.900 seviyesine kadar bir düzeltme beklediğimi belirtmek istiyorum. Dolarla mukayese edildiğinde yabancı yatırımcılar açısından borsa ucuz kalıyor. Bankacılık sektörüne topyekûn giren bir yatırımcı var. Bankacılık sektörü riskli bir sektör. Borsada kayıplardan sonra tepki alımları var,  borsa ara ara düzeltmeler yapacaktır. Bu hafta Merkez Bankası faiz kararı alacak, belirsizlik hakim. Borsa tarafında düzeltmeler devam edecek.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön