28 / 03 / 2024

Fed toplantı tutanakları açıklandı piyasaları etkileyecek 3 önemli gelişme

 Fed toplantı tutanakları açıklandı piyasaları etkileyecek 3 önemli gelişme

Enflasyon verisi beklentilerin üzerinde geldi, Fed'in toplantı tutanakları açıklandı, Avrupa Merkez Bankası Başkanı da faiz artımında kararlılık mesajı verdi. İşte piyasaları etkileyecek üç önemli gelişme



Piyasalar bugün iki önemli veriye kilitlenmişti. İlki ABD'de açıklanan ÜFE verisiydi. Bu veri beklentilerin üzerinde geldi. Akabinde Amerikan Merkez Bankası Fed'in toplantı tutanakları açıklandı. ABD'de Üretici Fiyat Endeksi'nin (ÜFE) beklentilerin üzerinde açıklanması ve toplantı tutanaklarından 'faiz artırımı ve sıkı para politikasıyla ilgili hedefe ulaşılana kadar,  gidilmesi gerektiği' mesajının çıkması piyasalarda dövizi hareketlendirecek gelişmeler olarak değerlendiriliyor. Piyasalar Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'nin faiz artımı politikası ve sıkılaşma mesajıyla da dalgalanacak.

ABD'de ÜFE yüzde 8.5

 ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), eylülde yüzde 0.4; yıllık olarak ise yüzde 8.5 artarak beklentileri aştı. Piyasa beklentisi ÜFE'nin yüzde 8.4 olarak gerçekleşmesi yönündeydi. ABD'de ÜFE, ağustos ayında yüzde 8.7 olarak gerçekleşmişti. Çekirdek ÜFE ise bir önceki aya göre yüzde 0.3 artarken, yıllık bazda ise yüzde 7.2 arttı.

Fed toplantı tutanakları açıklandı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön