25 / 04 / 2024

FED tutanakları sinyal verdi: Faiz artışları sürebilir

FED tutanakları sinyal verdi: Faiz artışları sürebilir

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son toplantısındaki tutanaklar, ülkede enflasyon önemli ölçüde düşene kadar faiz artırımlarının devam edeceğinin sinyalini verdi.



Fed, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 26-27 Temmuz tarihinde düzenlenen toplantısına yönelik tutanaklar yayımlandı.

Politika faizinin 75 baz puan artışı ile yüzde 2,25-2,50 aralığına yükseltildiği ve son toplantının tutanakları değerlendirildiğinde, enflasyon düşene kadar faiz artırımlarının devam edeceğinin sinyallari verildi.

Tutanaklarda, iş gücü piyasasının gücünün, gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) verilerinin gösterdiğinden daha güçlü olabileceği ve bunun GSYH verisinde yukarı yönlü bir revizyon olasılığını artırdığı belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön