24 / 04 / 2024

Fehmi Demirten: Türkiye kazalar ülkesi oldu!

Fehmi Demirten: Türkiye kazalar ülkesi oldu!

Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Fehmi Demirten, ekonomik olarak büyüyen, müteahhitlik sektöründe de devamlı olarak büyüme trendi gösteren Türkiye'nin, kazalar ülkesi olmasının düşündürücü olduğunu kaydetti...



Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Fehmi Demirten, eğitimsizlik ve fazla para kazanma hırsı nedeniyle Türkiye'nin kazalar ülkesi haline geldiğini söyledi. 


Demirten, "Sorunlar yasa çıkarmakla çözülmüyor. Bataklık kurutulmadan geçici önlemler alınıyor" dedi. Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği'nde basın toplantısı düzenleyen Fehmi Demirten, ekonomik olarak büyüyen, müteahhitlik sektöründe de devamlı olarak büyüme trendi gösteren Türkiye'nin, kazalar ülkesi olmasının düşündürücü olduğunu kaydetti. Demirten, "Ülkemizde iş kazalarının bu kadar çok olması fıtrat değildir. Bu bir eğitimsizliktir. Deprem, heyelan, yangın, maden ocağı kazaları, inşaat kazaları, fabrika kazaları ile adı sürekli anılan Türkiye, kazalar ülkesi oldu. Ekonomik olarak inşaat sektöründe büyüyoruz ama iş kazaları artıyor. Eğitimsizlik ve fazla para kazanma hırsı kazaların başlıca nedenleri. Sorunlar yasa çıkartmakla çözülmüyor. Bataklık kurutulmadan palyatif önlemler alınıyor. İş kazalarının en aza indirilmesi için başta müteahhitler olmak üzere her kesim eğitilmelidir. Uluslararası standartlarda çalışmalıyız" diye konuştu. Fehmi Demirten, Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği'nin kentteki tüm müteahhitlere iş sağlığı ve güvenliği eğitimi vereceğini sözlerine ekledi. 


Yeni Olay Gazetesi 


Geri Dön