28 / 03 / 2024

Feridun Çılı kimdir?

Feridun Çılı kimdir?

"Betonarmeye Giriş" adlı kitabın yazarlarından olan Prof. Dr. Feridun Çılı kimdir? Mimar Feridun Çılı bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?



Feridun Çılı, Profesör Doktor unvanına sahip. Tarihi eser ve restorasyon uzmanı olan Prof. Dr. Feridun Çılı İstanbul Teknik Üniversitesi Restorasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev alıyor.


"Betonarmeye Giriş" adlı kitabın yazarlarından olan Prof. Dr. Feridun Çılı, Beyoğlu Hüseyin Ağa Camii'nin yenileme çalışmalarında hizmet verdi.


Topkapı Sarayı bahçesinde kendiliğinden oluşan üç metre çapındaki çukur hakkında  İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden Prof. Dr. Feridun Çılı şöyle konuştu: “Kesin olarak altta bulunan bir Bizans ya da Roma yapısının bir hacminin üstü göçmüştür. Saray eski kalıntıların üstünde yükseliyor. Hazine’deki çatlamaların sebebi de zeminin altındaki kalıntılar. Orada sondaj yapılamamasının sebebi alttaki arkeolojik katmanlara zarar vermemekti. Doğal görünen sarayın zemini aslında esnek bir yapıya sahip. Zeminin tamamında bir araştırma yapılarak daha sağlıklı sonuçlar elde edilebilir.”





Geri Dön