20 / 04 / 2024

Ferko İnşaat'tan İstanbul'a 5 yeni proje geliyor!

Ferko İnşaat'tan İstanbul'a 5 yeni proje geliyor!

Ferko İnşaat, 25 yıllık şirket bugüne kadar gayrimenkul ve inşaat alanında birçok önemli projeye imza attı. Ferko İnşaat şimdi de İstanbul'da 4- 5 proje için arazi alımlarını gerçekleştirdi.



Ferko İnşaat'ın temelleri 1990 yılında atıldı. 25 yıllık şirket bugüne kadar gayrimenkul ve inşaat alanında birçok önemli projeye imza attı. Kağıthane'de Papirüs Plaza, Göktürk'te Gökmahal Residence, Bosphorus Palace Hotel, Kemerburgaz'da Kemermall AVM, Zekeriyaköy Villaları ve İMES Sheraton Four Point, şirketin yurtiçinde yaptığı projelerden birkaçı. Güçlü bir kimliğe sahip olan Ferko İnşaat, Türk Cumhuriyetleri, Libya, Sudan gibi ülkelere ilk giren Türk taahhüt şirketlerinden... 


Bugün de yurtdışında ağırlıklı olarak Azerbaycan, Türkmenistan, Afganistan ve Libya'da yol, altyapı, konut, villa, otel ve ofis projeleri gerçekleştiren şirketin gündemindeki en önemli proje ise İstanbul Levent'deki Ferko Signature projesi. İstanbul'un en değerli arazilerinden birinde konumlandırdıkları bu projenin tamamlandığında portföydeki en önemli işlerden biri olacağını belirten Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, "Bölgeye ve projeye dahil olacak markalara prestij katacak Ferko Signature, iki ofis bloğu ve bunları birbirine bağlayan kent bahçesinden oluşacak. 127 bin metrekarelik inşaat alanı üzerinde yükselen projemize şu ana kadar 350 milyon dolarlık yatırım yaptık. Yüzde 60'a yakınını sattığımız projemizi, 2016 yılı sonunda bitirmeyi hedefliyoruz" diyor. 


Ferko İnşaat, ayrıca İlgaz Dağı'nda yer alan Ferko İlgaz Mountain Hotel&Resort projesinin de çalışmalarına devam ediyor. Meriçten, toplam 12 bin 700 metrekare kapalı alana sahip projeyle bölgeye büyük bir katma değer kazandıracaklarını söylüyor. 


Önümüzdeki dönemde Ferko İnşaat, ağırlıklı olarak İstanbul'da projeler yapmayı planlıyor. İstanbul'da 4- 5 proje için arazi alımlarını gerçekleştirdiklerini anlatan Meriçten, "Bu projelerden biri Cendere Yolu'ndaki ofis, ticari alan ve otelden oluşacak. Diğer iki projemiz ise Göktürk tarafında gerçekleşecek. Bu projelerden birini ticari diğerini ise konut olarak planlıyoruz. Yurtdışında ise devam eden ve başlayacağımız Libya ve Sudan'da bazı projelerimiz var. Ancak şu günlerde dünyada ve özellikle Ortadoğu'daki gelişmeler nedeniyle Türkiye'deki yatırımlarımıza ağırlık vermeyi tercih ediyoruz" diye konuşuyor. 


"TALEP HIZLI ARTIYOR" 

Gökçe Meriçten, inşaatın dinamik ve sürekli gelişen bir sektör olduğunu söylüyor. Gayrimenkul yatırımlarının önümüzdeki dönemde de en çok kazandıran yatırım olmaya devam edeceğini ifade ediyor. "Türk insanı gayrimenkule yatırım yapmayı seviyor. Yatırım eğilimi, kısa vadede en fazla getiri düşüncesiyle birleşince erişilebilir rakamlarla kısa zamanda kazandıran projelere talep artıyor. Aynı zamanda yabancılara gayrimenkul satışının önünün açılmasıyla birlikte Türkiye'ye büyük bir talep oluştu. Bu talebin önümüzdeki dönemde de sürmesini bekliyoruz" diyor.


Capital


Geri Dön