25 / 04 / 2024

Okmeydanı Fetihtepe'de kentsel dönüşüm krizi: Sözleşme ve proje yok iddası!

Okmeydanı Fetihtepe'de kentsel dönüşüm krizi: Sözleşme ve proje yok iddası!

İstanbul'un Okmeydanı ilçesi Fetihtepe Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projesinde kriz yaşanıyor. Mahalleliler, sözleşmenin ve projenin olmadığını söylüyor...



BELEDİYEDEN TEBLİGATLAR GİRMEYE BAŞLADI

Ocak'tan bugüne Beyoğlu Belediyesi'nin, konutları tahliye etmeleri amacıyla mahalle sakinlerine sürekli tebligat yollarken bu ay da kiracılara ve esnafa tebligat yolladığı belirtildi. Bununla beraber mahalleli tarafından anlatılanlara göre; belediye yetkililerince konutların tahliye edilmemesi durumunda su ve doğalgaz gibi altyapı hizmetlerinin kesileceğine de dikkat çekiliyor. 

PROJEYE İLİŞKİN HİÇBİR KESİNLİK YOK

Projeye karşı 200'e yakın bireysel dava bulunduğunun altını çizen Onur Cingil, yürütmeyi durdurma kararları olan dosyaların da bulunmasına karşın belediye ve bakanlığın ısrarını sürdürdüğünü dile getirdi.

Fetihtepe'de, diğer kentsel dönüşüm mücadelelerinde de olduğu gibi sözleşmenin, projenin yok ve ne haklar verileceğine ilişkin net bir bilgi omadığının altını çizen Cingil, "Yüzde 30 oranında hak ediş verileceği konuşuluyor. Ne kadar konut üretileceği bilinmiyor" açıklamasında bulundu. Halkın taleplerine rağmen tahliye ve altyapı hizmetlerinin kesilmesine ilişkin tebligatların yollandığını dile getiren Cingil, bölge için 2012 ve 2016 yıllarında yapılan planların Danıştay tarafından iptal edildiğini dile getirdi. 

Okmeydanı Fetihtepe de kentsel dönüşüm krizi: Sözleşme ve proje yok iddası!

KİRACILAR DAHİ ARANIYOR

Tebligatların yollanmasıyla zorlanmaların yaşatıldığına dikkat çeken Cingil, altyapı hizmetlerinin de kesilmesi için tebligat geldiğini ikinci tebligatta da ek süre tanındığını belirtti. Üçüncü tebligatın da kiracı vatandaşlara yollandığını ifade eden Cingil, kiracıların bu durumla karşılaşmasının daha önce görülmemiş bir şey olduğunu belirtti. 

ADRES TAŞIMA İŞLEMİNE DE ENGEL

Diğer bölgelerden farklı olarak mahalle sakinlerinin ileri sürdüğü iddialara göre; ikametgahını Fetihtepe Mahallesine almak isteyen kişiler de nüfusa şerh konarak alınmıyor. Fetihtepe Mahallesi'nde gerçekleştirilecek adres taşıma işlemleri engelleniyor.

Sözcü'de yer alan habere göre; CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, konuya ilişkin TBMM'de konuşmuş ve yıkımların hukuksuz olduğuna dikkat çekerek, uygulamanın hayata geçirildiği 3550 adanın da bulunduğu Okmeydanı bölgesi için yürürlükte bir imar planın olmadığını vurguladı. Kılınç, Bakanlığın ve Beyoğlu Belediyesi'nin Danıştayın ve diğer mahkemelerin karararına uymadığına dikkat çekti. 

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 37 daire teslim edildi!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'dan CHP'ye kentsel dönüşüm eleştirisi!


Geri Dön