28 / 03 / 2024

Feyzullah Yetgin kimdir?

Feyzullah Yetgin kimdir?

Çalık Gayrimenkul GAP İnşaat Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin kimdir? Feyzullah Yetgin ne zamandan beri Çalık Gayrimenkul ve GAP İnşaat Genel Müdürü olarak görev alıyor?



Feyzullah Yetgin kimdir?

Feyzullah Yetgin, 1970 İstanbul doğumlu. Dr. Feyzullah Yetgin, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezun oldu. 


Aynı Üniversite’de Çalışma Ekonomisi Bölümünde “Türkiye’de Leasing ve İstihdam” konulu tezi ile yüksek Lisans çalışmasını tamamladı. 


Feyzullah Yetgin; 'Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarının Performans Değerlemesi ve Türkiye Uygulaması' konusunda Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü, Bankacılık Anabilim dalı’nda doktorasını 2002 yılında tamamladı.


Pennsylvania Üniversitesi’nde akademik çalışmalarda bulunan Yetgin çalışma hayatına 1989 yılında Kale Kimya’da başladı. Daha sonra sırasıyla; Halk Finansal Kiralama A.Ş. Bütçe ve Planlama Yetkilisi, Demir Finansal Kiralama A.Ş. Mali İşler Yönetmeni, Kent Finansal Kiralama A.Ş. Mali Kontrol Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 


2000- 2003 yılları arasında Finans Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Muhasebe ve İdari İşler Müdürü olarak görev aldı. 2003-2009 yılları arasında T.C. Başbakanlık  TOKİ  iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş.’de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır.


Feyzullah Yetgin, 18 Kasım 2009’da Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Genel Müdürlüğü görevinden ayrıldı.


2010 yılından itibaren Çalık Gayrimenkul Ticaret A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yapan Yetgin, misafir öğretim görevlisi olarak 2004- 2010 yılları arasında, Kadir Has Üniversitesinde Finans ve Bankacılık Yüksek Lisans programında Mortgage ve Seküritizasyon dersi vermiştir. Akademik Dergilerde yayınlanmış makaleleri ile Mortgage Sistemi: Türkiye (Teori – Uygulama) adlı kendisinin ve Gayrimenkul Değerlemesi konulu ortak yazılmış kitapları bulunmaktadır. Ayrıca GYODER (Gayrimenkul Yatırım ortaklığı Derneği) Yönetim Kurulu üyesidir.




Feyzullah Yetgin: Gayrimenkul sektörü 2014'te hareketli geçecek!








Geri Dön