20 / 04 / 2024

Gap İnşaat Genel Müdürü Feyzullah Yetgin: Tarlabaşı gül bahçesine dönüşecek!

 Gap İnşaat Genel Müdürü Feyzullah Yetgin: Tarlabaşı gül bahçesine dönüşecek!

Tarlabaşı’nda 200 milyon dolarlık kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayan Gap İnşaat’ın Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, 3.5 yılda tamamlamayı hedefledikleri çalışmayla semti bataklıktan gül bahçesine dönüştüreceklerini söyledi



Çalık Holding iştiraki Gap İnşaat, Tarlabaşı’nın ardından Fener-Balat’taki kentsel dönüşüm projeleri için kolları sıvadı. Gap İnşaat Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, 200 milyon dolar yatırım yapacakları Tarlabaşı’nda 9 adadan birini yıktıklarını, Balat’ta ise 180 bin metrekarelik alanı yenileyeceklerini söyledi. Yetgin, Beyoğlu Belediyesi ; önderliğinde hazırlanan proje ile Tarlabaşı’nda 30 bin metrekarelik arazide 269 binayı, ofis, otel, konut, apart otel ve rezidansa dönüştürecekleri kaydetti. Tüm bu çalışmala 3.5 yıllık bir süre içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini belirten Yetgin “Bataklıkta gül açacak” değerlendirmesini yaptı. Balat’ta da 180 bin metrekarelik alanı yenilemeye hazırlandıkları] ifade eden Yetgin, uzlaşma görüşmelerinin devam ettiğini vurguladı.


'METROPOL İSTANBUL'UN YÜZDE 60'I SATILDI'


Konut sektöründeki durgunluğun lokasyon ve projeye bağlı olduğunu söyleyen Yetgin, Ataşehir'de  TOKİ  iştiraki Emlak Konut GYO ve Varyap-Gap inşaat Ortak Girişimi ile birlikte hayata geçirdikleri Metropol İstanbul projesinin yüzde 60'ının satıldığını kaydetti. Projenin en çarpıcı yanlarından birinin AVM olduğuna işaret eden Yetgin, yıllık 23 milyon kişinin ziyaret edeceği ve Anadolu yakasının ikinci Bağdat Caddesi olacak bir yapı oluşturduklarını ifade etti.


'YÜKSEKLİK ARTMAYACAK'

Tarlabaşı ve Balat'ta yükseklik artışı olmayacağına dikkat çeken Yetgin, "Yatay büyüme olacak. Şehrin kimliğine uygun projeler yapacağız" dedi.


Yelda Akgün / HABERTÜRK


Geri Dön