19 / 04 / 2024

FİKENTDER 'den Ünalan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm toplantısı!

FİKENTDER 'den Ünalan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm toplantısı!

FİKENTDER 'den Ünalan Mahallesine Kentsel dönüşüm konusunda hukuki ve teknik destek toplantısı ... '' Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği '' 12.07.2015 tarihinde pazar günü 14:00 - 17:00 saatleri arasında yapılacak.



Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde her türlü mağduriyete karşı mağdur olanların yanında yer alan ve her türlü desteği veren Fi-KENTDER aynı amaç doğrultusunda gelen talepler doğrultusunda çevre mahallelere de aynı desteği sağlamaya devam etmektedir.


FİKENTDER '' Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği '' 12.07.2015 tarihinde pazar günü 14:00 - 17:00 saatleri arasında Şampiyon Spor tesislerinde yaklaşık 500 kişilik salonda halka açık bir toplantı düzenliyor. Halka açık ve ücretsi olarak düzenlenecek toplantıda, kentsel dönüşümde yaşanan sıkıntılar başta olmak üzere , insanların kafasına takılan çeşit sorun ve görüşlerinde akademik çerçevede paylaşılacağı genel bilgilendirme şeklinde geçecek.



Toplantıda anlatılacak konular;


- 6306 sayılı yasa ve içeriği

- Riskli alan uygulaması ve kapsamı

- Sözleşme içeriği ve dikkat edilmesi gereken maddeler

- Çantacı firmalara karşı uyarı ve dikkat edilmesi

- Milli Emlak ve kengtsel dönüşüm detayları

- Vakıf Arazileri ve tapusuz alanların kentsel dönüşümdeki hukuki prosedürleri

- Mülkiyet hakkı, Toplu veya bireysel yapılaşma seçenek ve yöntemleri

- Kentsel dönüşümde belediye ve bakanlık nezdinde yapılması gerekenler vb.

- Soru - cevap kısmı ...

Pazar günü FİKENTDER tarafından düzenlenecek olan bu toplantı ile ilgili katılım için her hangi bir ücret alınmayacağı gibi , Kentsel dönüşümle ilgili bilgi almak isteyen Ünalan içinden veya Fikirtepe, Yenisahra veya dışardan başka semtlerden katılmak isteyen tüm vatandaşlara da açık ve katılımın serbest olduğu bildirildi.


FİKENTDER tarafından yapılan açıklamada daha önce dar çerçevede yapılan toplantının ikincisini akademik düzeyde ve tüm halkımıza açık bir şekilde yapıldığını ancak ilerleyen dönemlerde bu toplantıların uygun ve gerekli görülen zamanlarda vatandaşların mağdur olmamaları ve aldatılmamaları için tekrardan düzenleneceği belirtildi.


TOPLANTIDA KONUŞMA YAPACAK KATILIMCILAR ;

- Ünalan Mah. Muhtarı Mezengül ŞİMŞEK

- FİKENTDER Dernek Başkanı Yasin BEKTAŞ

- Doç. Dr. Kemal ŞAHİN

- Av. Hanifi BAYRI

- Av. Damlagül ALKAN

- Av. Gökhan MORATLAR 



FİKENTDER Ünalan Mahallesinde daha öncesinde halkı bilgilendirme amaçlı bir toplantı daha düzenlemişti.


Kentsel dönüşüm süreci ile ilgili oluşan bilgi kirliliği başta olmak üzere art niyetli çantacı firmaların kurnazlıkları vatandaşları her yerde tedirgin etmeye devam ediyor. Bu tedirginlikten ve sebep olduğu bir çok sorundan dolayı birçok toplantı daveti alan Fi-KENTDER en son toplantısını 06.06.2015 tarihinde Ünalan Mahallesinde Ünalan halkı ile beraber yaptı.


Fi-KENTDER Dernek Başkanı Yasin BEKTAŞ ilk toplantıda Ünalan' da mülk sahiplerinin fırsatçı ve çantacı firmalar tarafından tek tek kandırılarak zarara uğratılmamaları noktasında birlik içerisinde ve hukuki zemin üzerinde hareket etmeleri noktasında uyarılarda bulunmuştu.


Ünalan Halkından gelen talep doğrultusunda düzenlenen ilk toplantı sonucunda Fi-KENTDER çatısı altında mücadeleye ve hak hakların savunulmasına devam etme kararı alan Ünalan halkı alınan bu karar gereği bununla ilgili çalışmalara başlamış ve yeni bir akademik , hukuki ve teknik bilgilendirme toplantısı düzenlenmesini FİKENTDER'den talep etmişti.


Bu talep doğrultusunda 12.07.2015 pazar günü Ünalan Mahallesinde büyük kentsel dönüşüm ve hukuki bilgilendirme toplantıları tertip edecek olan Fi-KENTDER Derneği ile beraber hareket edecek olan Ünalan Mahallesi halkı gerekli organizasyon çalışmalarını ortak olarak yürütmektedir...



Geri Dön