26 / 04 / 2024

Fikirtepe'de konutların metrekare fiyatı 10 bin lira seviyesinde!

Fikirtepe'de konutların metrekare fiyatı 10 bin lira seviyesinde!

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkam Nazmi Durbakayım, Fikirtepe'deki kentsel dönüşümü değerlendirdi. Durbakayım, Fikirtepe’de metrekare birim fiyatının bin lira seviyesindeyken bugün 10 bin lira seviyesine çıktığını dile getirdi.



2010 yılında Fikirtepe’de metrekare birim fiyatının bin lira seviyesindeyken bugün 10 bin lira seviyesine çıktığına dikkat çeken Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkam Nazmi Durbakayım, önümüzdeki iki üç yılda çok daha ciddi artışlar beklediklerini kaydetti.

 

Sözcü Gazetesi'nden İsmail Şahin'in haberine göre; dönüşüm sürecindeki problemlerin geride kaldığını belirten Nazmi Durbakayım, “Fikirtepe’de plansız, iskanı, proj esi olmayan yapılaşma vardı. Gerek müteahhitler gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı elinden geleni yaptı. Artık her şey yolunda” dedi. Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde bölgenin yüzde 40’ının yeşil alan ve sosyal donatı alanı olarak ayrıldığına dikkat çeken Durbakayım, “Bağdat Caddesi’nin ticaretini çeken, Ataşehir’in finansmandan pay alan, E-5’in altmda lokasyonu bulunan, denize yakın, bitişiğinde metro durakları bulunan ticari ve oturum merkezi olacak. Önümüzdeki iki yılın sonunda bambaşka bir Fikirtepe algısı ortaya çıkacak” diye konuştu.

 

CADDE YE ALTERNATİF OLACAK
Kentsel dönüşümün şehrin ilk inşa edildiği noktalardan olan Fikirtepe’de başlamasının çok isabetli olduğunu kaydeden Durbakayım “Burada plan önce yapıldı sonra kentsel dönüşüm kapsamına girdi. 1 milyon 300 bin metrekarelik araziden bahsediyoruz. Türkiye’de böyle bir alanda kentsel dönüşüm yapılan tek yer. Belki de dünyada böyle bir büyük alan yok” değerlendirmesini yaptı. Durbakayım, yeni Fikirtepe’nin ciddi bir alışveriş merkezi olacağını belirterek, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nde yer bulamayan şirketlerin bu bölgeye geleceğini söyledi. Durbakayım, Fikirtepe’nin Bağdat Caddesi’ndeki gibi sınırlı değil, ciddi ve büyük bir alışveriş merkezi olacağmı dile getirdi.


Geri Dön