25 / 04 / 2024

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm mağduriyeti mecliste!

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm mağduriyeti mecliste!

İstanbul'un Fikirtepe Mahallesi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan bazı mağduriyetler meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li İslam, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazım Cihangir İslam, İstanbul'un Fikirtepe Mahallesi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan bazı mağduriyetlere ilişkin soru önergesi hazırladı. İslam, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı  Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Saadet Parti'li İslam, ''Bilindiği üzere İstanbul'da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm süreçlerinde birçok mağduriyet yaşanmaktadır. Bunların başında da Fikirtepe Pilot Bölge Kentsel Dönüşümü gelmektedir. Fikirtepe'de maket üzerinden daire satın alan birçok kişi paralarını ödemelerine rağmen müteahhitlerin taahhüt ettikleri evleri yapmadıklarını ve şirketlerin iflas ya da el değiştirmelerini gerekçe göstererek kendilerini dolandırdıklarını söylemektedir'' diye konuştu.

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazım Cihangir İslam'ın soruları:
1- İmar yasasında yapılan son düzenlemelerle, yapılmayan inşaatların arsa sahiplerine müteahhit ile yaptıkları sözleşmeleri tek taraflı feshetme hakkı verildi. Buna rağmen parasını ödeyerek hala yapılmaya başlanmayan evleri satın alanların mağduriyetleri devam etmektedir. Bu sorunlar ile ilgili Bakanlığınızın bir çalışması olacak mıdır?
2- Fikirtepe'de bakanlığınızın ismi ve logolarının da olduğu bazı projelerin bunu kullanarak denetlemeler tarafınızca yapılmakta mıdır? İncelemeler sonucu hukuken takibatta bulunduğunuz projeler bulunmakta mıdır?
3- İnsanların bu kadar kolaylıkla dolandırılmasının önüne geçebilmek için yapılacak olan yeni projelerde ne gibi yasal düzenlemeler planlanmaktadır?


Geri Dön