19 / 04 / 2024

Fikirtepe'deki kentsel dönüşümde esnaf mağdur mu oldu?

Fikirtepe'deki kentsel dönüşümde esnaf mağdur mu oldu?

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde kentsel dönüşüm adı altında başlatılan projelerde hiçbir ilerleme kaydedilmedi. Anlaşmazlıkların görüldüğü projelerde ise en çok esnaf mağdur edildi. Bölgede yıkım sonucu azalan nüfustan dolayı birçok esnaf kepenk kapattı.



İstanbul'un Kadıköy ilçesinde kentsel dönüşüm adı altında başlatılan projelerde hiçbir ilerleme kaydedilmedi. 2010'da kentsel dönüşüm projelerinin başlaması için vatandaş ve firma sahiplerinin karşılıklı imzalarından sonra semt sakinleri evlerini tek tek boşalttı. Ancak boşaltılan evlerin yanında bir de anlaşmazlıklar yaşandı.


Anlaşmazlıkların görüldüğü projelerde ise en çok esnaf mağdur edildi. Bölgede yıkım sonucu azalan nüfustan dolayı birçok esnaf kepenk kapattı.


‘İşler düştü, kira arttı’

Bölge esnafından Gökhan Kaynar, “Projenin başlayacağı tarihten itibaren insanlar evlerini boşaltmaya başladılar. Mahalle sakininin başka semtlere taşınmasıyla satışlarımız gözle görülür şekilde azaldı. Projeden önceki dönemle kıyasladığımızda yüzde 60-70 oranında düşüş yaşadık. Ters orantılı bir durum yaşıyoruz. Nüfus azaldı, işler düştü ama dükkân kiralarımız arttı” diye konuştu.


‘Can güvenliği yok'

Mahalle sakinlerinden Murat Bulut, “Boşaltılan evlere de ya mülteciler ya da uyuşturucu bağımlıları yerleşti. Fuhuş ve uyuşturucu aldı başını yürüyor. Nereye adım atsak ya bir tinerciyle karşılaşıyoruz ya da bizden para isteyenlerle. Burada hiçbir şekilde can güvenliği yok” çağrısında bulundu. 


Meydan 


Geri Dön