19 / 04 / 2024

Fikret Orman, Vodafone Arena'yı anlattı!

Fikret Orman, Vodafone Arena'yı anlattı!

Fikret Orman, Vodafone Arena'nın kapılarını Star'a açtı. Orman: “Stadımızı yaptık, ezeli rakipler F.Bahçe ve G.Saray ile şartları eşitledik. Taraftarlarımız artık sokakta başı dik dolaşabiliyor.” dedi.



Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena’nın tamamlanmasının yönetime ve camiaya büyük gurur verdiğini söyledi. Star’ı ağırlayan Orman “İnşaatı yaptığımız dönemde Galatasaray’dan, Fenerbahçe’den stat istedik, olumsuz yanıt aldık. Bir maketle başlayan hayal gerçek oldu, şartları eşitledik. Artık ezik değiliz. Taraftarlarımız sokaklarda başı dik yürüyor. Şimdi 5 binden fazla Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarı açılış için bizden bilet istiyor” dedi.


STAT AMAÇ DEĞİL ARAÇTIR

Orman, stadı paylaşma talebi gelirse cevaplarının ne olacağı konusunda ise “Sportif yanım paylaşmam gerektiğini söylüyor. Ama şu anki ruh halim müsade etmez. Çünkü o dönemde çok üzüldüm” diye konuştu. Vodafone Arena’yı yapmalarının amaç değil sonraki hayal için araç olduğunu belirten Beşiktaş Başkanı “Avrupa’dan kupa alıp buraya getireceğiz. Benden sonrakiler de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu getirsinler” dedi.


3 MAÇTAN 30-40 MİLYON TL

Yeni statla kulübün gelirlerinin katlanaçcağını vurgulayan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman “İnönü Stadı’ndan yılda 10 milyon lira civarında tribün geliri elde ediyorduk. Şimdi sadece loca ve VİP tribün satışından yılllık 50-60 milyon gelecek. İsim hakkı ve sponsorluklarla gelir daha da katlanacak. Bu sezonun kalan 3 maçından da 30-40 milyon lira gelir bekliyoruz” diye konuştu.


Fikret Orman, Vodafone Arena’nın yapım aşamasında her şeyle ilgilendiğini vurgularken, “Mimar değilim ama proje ve uygulama aşamasını baştan sona takip ettim. Bu stadı mimarımızla çizerken çok stat gezdik. Maç izlemedik, stat gezdik. 4 yıldır yönetimdeyim. Bu sürede kendi işime 1-2 ay gidebildim. Sancılı bir dönemde göreve geldik. Futbolcular gitmek istiyordu. UEFA’da 17-18 dava vardı. Oradan gelip finansal sıkıntı varken stadı yapmak zordu. Yönetime ‘Biz konuşmayacağız, imkansızı yapacağız’ dedim”  açıklamasını yaptı.


HER ŞEY BEDAVA DİYE YANSITTILAR

Geldikleri noktada Beşiktaş’ın lider olduğunu hatırlatan Başkan, “Demek ki iyi durumdayız. Önümüzde 8 lig maçı var. Köprülerin altından çok sular geçer ama biz şampiyon olacağız. Hep beraber kenetlenip takımımızı destekleyip Vodafone Arena’da mutlu sona ulaşacağız. Sosyal medyada konuşulanlara bakıyorum, Passolig olunca stada gelenlerin listesi oluyor, çoğu hiç maça gelmemişler. Bizi hep halk takımı, her şey bedava diye yansıttılar. Türkiye'nin en klas saray takımı Beşiktaş'tır” şeklinde konuştu.


EN ÇOK BEŞİKTAŞLILAR ZORLADI

Vodafone Arena’nın geç bitmesinin sıkıntısını yaşadıklarını da dile getiren Fikret Orman, “Bu stat geçen sene olsaydı biz şampiyonduk. O zaman Gaziantep ve Akhisar maçları bizi rotadan çıkardı. Takımda bir birliktelik olmadı” yorumunu yaptı. Başkan, camiadaki bazı kesimlere de serzenişte bulunarak “Bu aşamada beni en çok Beşiktaşlılar zorladı. Vodafone Arena’nın yapılmasını istemeyenler, insanları negatif olarak yönlendirenler, sosyal medyadan yanlış örgütleyenler beni çok yordu” açıklamasını yaptı.


3-4 TRANSFER YAPILACAK

Orman, “Bizde herkes yıldız. Transferde yıldız almaya gerek yok. Ama yeni sezonda gerekli mevkilere takviyeleri yapacağız” dedi.


Fİkret Orman, yeni sezonda yıldız istedikleri için değil, takımın ihtiyaçlarına göre transfer yapacaklarını söyledi. Beşiktaş’ın başkanı “Tolgay bir yıldız, Quaresma, Sosa, Oğuzhan, Gökhan, Kerim, Olcay hepsi yıldız. Yıldıza ihtiyacımız var diye transfer yapmayız. Burası Katar, Çin öncesi bir lokasyon değil. Beşiktaş'ta oynamak için bir adam ölecek. Ricardo geldi bana 'evime dönmek istiyorum' dedi. Dön dedim. Bir adam burayı evi olarak görüyorsa ona ihanet etmem. Burayı kimseye araç olarak kullandırtmam. Burası amaç. Buraya baktığın zaman gözünden yaş gelmesi lazım. Olmadığı sürece yıldız olsa da onu transfer etmem. Gelecek sezon için ihtiyaçlarımıza göre 3-4 transfer yapabiliriz” açıklamasında bulundu. Orman, transferdeki başarılarının sırrını da “Bizim takımımız özeldir. Kulüp de özeldir. Her şey sevgi ve sistem üzerine gider. Taraftarımız bazen ‘başkan futbolla ilgilenmiyor’ diyor. Ne yapacaktım yani! Futbolculara ‘böyle oynayın, şöyle yapın’ mı diyecektim. Takımın imkanlarını, uçaklarını, disiplinini, paralarını, gidiş gelişlerini sağlarız. Bunu şov için göz önünde mi yapacağız? Ben Beşiktaş’ın bütün maçlarına giderim. Profesyoneldir bu kulüp. Ben bu ailenin reisiyim. Futbolcularım saygılıdır. Biz isme göre adam almayız. Uyumuna göre alırız. Ben oyuncuyla tanışmadan transfer yapmam. Bu benim prensibim” sözleriyle açıkladı.


Fikret Orman, Vodafone Arena yı anlattı!


EFSANELERLE AÇILIŞ

Vodafone Arena’nın hizmete girme töreninde eski hocalar ve eski yıldız futbolcular da ağırlanacak.


Vodafone Arena’nın açılışı büyük bir törene sahne olacak. Beşiktaş Kulübü, geçtiğimiz yıllarda Siyah-Beyazlı futbol takımına teknik direktör ve futbolcu olarak hizmet veren efsane isimleri de hizmete girme törenine davet edecek. Başkan Fikret Orman, “Bilic'i, Daum'u, Toshack'ı, Milne'i, Lucescu'yu, eski futbolcuları, hepsini açılışa çağıracağız. Benim kızdıklarım da var ama yönetime herkesin çağırılmasını söyledim” açıklamasını yaptı. Öte yandan Siyah-Beyazlılar  yeni sezon öncesinde de Vodafone Arena’da görkemli bir açılış planlıyor. Başkan Fikret Orman, Barcelona ve Bayern Münih’in katılacağı bir üçlü turnuva düzenlemek için bu kulüplerle temasa geçildiğini vurguladı. Beşiktaş ayrıca bu açılışta dünyaca ünlü bir isme konser verdirmeyi de düşünüyor. Aklındaki ismin ise de Rihanna olduğu belirtiliyor. Yönetimin, Rihanna'nın İstanbul'a gelmesi için Koç ve THY gibi sponsorları devreye soktuğu vurgulanırken, alternatif planlar üzerinde de çalışıldığı kaydedildi.


Fikret Orman, Vodafone Arena yı anlattı!


STAR’I AĞIRLADI

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, dün Arena’da Genel Yayın Yönetmenimiz Nuh Albayrak ve Spor Müdürümüz Aydın Bayram’a stat hakkında bilgiler verdi.


Günün 10 saatini statta geçirdiğini söyleyen Orman “Taraftarım Arena ile gurur duysun” dedi.


HAFTAYA İDMAN BURADA

Başkan Fikret Orman, Beşiktaş’ın Kasımpaşa maçı için son antrenmanlarından birini Vodafone Arena’da yapacağını söyledi. Çimlerin  toprak kısmıyla getirildiğini belirten Orman, “Şimdi de hibritler çakılıyor. 4’te 1’lik kısım tamamlandı. Önümüzdeki hafta bu iş bitecek ve hafta sonunda da futbol takımımızı buraya getireceğiz ve ilk antrenmanını yaptıracağız” açıklamasında bulundu.


PENDİK’E DE YATIRIM

Vodafone Arena ile kulübün artan gelirlerini yeni yatırımlar için kullanacaklarını belirten Fikret Orman, “Akatlar’a tesis yapıyoruz. Pendik’e de yapacağız. Beşiktaş’lılar’ın anlamadığı tek konu şu. Transferler geliyor, yatırımlar yapılıyor. Bu değirmenin suyu nereden geliyor! Bu bizim kulübümüz, bu bizim armamız. Verilen paralar bizim cebimize gitmiyor. Beşiktaş’ın kasasına giriyor” dedi.


İNTERAKTİF MÜZE YOLDA

Fikret Orman, Vodafone Arena’ya yapılacak müze hakkında bigi verirken, “Müzeye 6-7 milyon liranın üzerinde yatırım yapacağız. İnteraktif olacak. Süleyman Seba köşemiz de bulunacak. Gençler artık içeride sadece forma istemiyor. Yaşayan bir tarihi görmek istiyorlar. Hologramla yapmaya çalışacağız. Statta restoranlarımız bulunacak ve 7 gün açık olacak. Stat turumuz da var” diye konuştu.


STADIN KİTABI GELİYOR

Fikret Orman, Vodafone Arena’nın inşaat aşamasında yaşadıklarını kitaplaştıracak. Beşiktaş Başkanı “Şimdi bazı notlar alıyorum. Buranın her milimetrekaresinde emeğim var. Bütün bunları bir kitapta toplayıp herkesle paylaşacağım” açıklamasını yaptı. Orman, statta Çarşı Grubu için özel bir yer ayırılmayacağına  da “Oturma düzeni, parayı verene olacak” sözleriyle açıklık getirdi.


17 BAŞKAN DAVET EDİLİYOR

Beşiktaş Kulübü, Vodafone Arena’nın açılış heyecanını Süper Lig’de birlikte yer aldığı 17 kulüple paylaşmak istiyor. Başkan Fikret Orman, bu amaçla tüm kulüplerin başkanlarını 10 Nisan’da yapılacak resmi açılış törenine davet edeceklerini açıkladı. Orman “Açılış törenimizi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile yapacağız. Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın yanı sıra Süper Lig’deki 17 kulübün başkanını davet  edeceğiz” dedi.  Orman, BJKTV’den açılışları gün boyu naklen yayınlayacaklarını da sözlerine ekledi.


O POZDAN HİÇ HOŞLANMADIM

Başkan Fikret Orman, Almanya’da anjiyo olan Gökhan Töre’nin Dr.Ertuğrul Karanlık ile çektirdiği fotoğrafa sitem ederken “Verilen fotoğraflardan hoşlanmadım. Bunun bir cezası vardır, herkes ödeyecek. Beşiktaş alacaklıdır Gökhan'dan. Burası Langaspor değil” dedi. Orman, Gökhan’ın ayrılacağı iddiaları için de “Şerefimle söylüyorum Gökhan Töre'nin gönderilmesiyle ilgili yapılmış bir anlaşma yoktur.  Beşiktaş kar edecekse satılır” yorumunu yaptı.


GOMEZ’İN GİTMESİ BİZE ÖLÜM DEĞİL

Mario Gomez'in durumuna ilişkin açıklamalar yapan Orman, “Gelirken de terörden korkmuştu ama terör her yerde. Kalmak isterse kalır, gitmek isterse gider. Ölüm mü yani? Demba Ba'yı sattık, daha iyisi geldi. Gomez giderse de iyisi gelir. Ama kalmak istiyor” dedi.


EMİRATES’TEN DAHA İYİ OLDU

Fikret Orman, Vodafone Arena’daki çim teknolojisinin en üst düzeyde olduğunu vurguladı. Başkan, rakiplerine de göndermede bulunarak, "Stadımızdaki çim dünyanın en iyi teknolojisi. Birçok stat gezdik, Wembley’e de gittik. En iyisi olarak Emirates’i gördük. Burası ondan da iyi. Vodafone Arena’nın dünyada eşi benzeri yok şu anda. Bizim sayemizde de herkes stat nasıl olur öğreniyor" ifadelerini kullandı.


7 BİN BİLET KALDI 250 BİN İSTEK VAR

Taraftarın Vodafone Arena’da maç seyretme isteğinin had safhada olduğunu belirten Fikret Orman “Gelecek sezon inşallah Şampiyonlar Ligi’nde olacağız. Sona kalan dona kalır derler. Bu bir kıymet. Biz bir süre sonra THY’deki sisteme dönebiliriz. Artan fiyatlarla satış yapabiliriz. Şu anda sırada 20’nin üzerinde loca bekleyen var. Kalan 7 bin bilet için 250 bin talep geldi. Ama önceliğimiz bizimle Başakşehir’e, Ankara’ya, Konya’ya gelen taraftarlar olacak” diye konuştu.


KONGRE 15 MAYIS’TA ADAYLAR ORTAYA ÇIKSIN

Beşiktaş’ın 15 Mayıs’ta kongre yapacağını hatırlatan Fikret Orman meydan okuyarak “Aday olmak isteyenler, ‘Biz daha iyi yapacağız’ diyenler, çıksın şimdi söylesin. Beşiktaş’a başkan adayı olmak ciddiyet gerektirir. Burası 500 milyon lira cirosu olan bir kulüptür” dedi.


GÜNEŞ’İN BAĞLARI TRABZON’DAN İYİ

Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde ligin zirvesinde yer alan Beşiktaş’ta Başkan Fikret Orman, deneyimli çalıştırıcıya övgüler yağdırdı. Başkan “Şenol Güneş’in taraftarlarla arası inanılmaz. Trabzon’da oynadı geldi ama Beşiktaş’la bağı daha iyi diye düşünüyorum. Onunla başarıya yakın olduğumuza inanıyorum.  Biz özel bir camiayız. Stankoviç’i de, Gündüz Kılıç’ı da severiz. Slaven Bilic de İngiltere’de iyi gidiyor” diye konuştu.


Fikret Orman: Bizim sayemizde herkes stat nasıl yapılır görecek!



Star


Geri Dön