28 / 03 / 2024

Fikret Öztürk: Turizm yatırımlarına ara verdik!

Fikret Öztürk: Turizm yatırımlarına ara verdik!

Akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren Opet'in yüzde 50'sini Koç Holding'e sattıktan sonra turizm yatırımlarına odaklanan Fikret Öztürk, bu alandaki yeni yatırımlara 3-5 yıl ara verdiklerini açıkladı.




Akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren Opet'in yüzde 50'sini Koç Holding'e sattıktan sonra turizm yatırımlarına odaklanan Fikret Öztürk, bu alandaki yeni yatırımlara 3-5 yıl ara verdiklerini açıkladı.

Geçen yıl kasım ayında Antalya'nın Belek Bölgesi'nde yer alan Regnum Carya Golf & Resort oteli ile G20 toplantılarına ev sahipliği yapan ve o dönemde enerjiden ziyade turizm yatırımlarına odaklanacağını açıklayan Öztürk, Rusya krizi ve terör olaylarının ardından sektörde kârların hızla eridiğine dikkat çekti.

KALİTEYİ DÜŞÜRDÜLER

Opet Başkanı ve Antalya'daki Regnum Carya Oteli'nin sahibi Öztürk, bu dönemde pek çok otelin kaliteden taviz verdiğine işaret ederek, kendi otellerinde ise akaryakıt sektöründeki şirketinin gücü ile taviz vermeden devam edebildiklerini kaydetti.




Bu dönemde turizm yatırımcısının yeni projelere soyunamayacağına dikkat çeken Öztürk, el değiştirmelerin daha mümkün olacağını söyledi.

Zorunlu olarak birçok otelin para kazanamayınca kaliteyi düşürdüğünü ve bu durumda da gelir seviyesi daha düşük turistlerin güneye akmaya başladığını dile getiren Öztürk, Regnum olarak kârdan feragat edip kaliteden ödün vermediklerini ve profili koruduklarını dile getirdi. Öztürk, ‘kaliteden ise ödün vermeyin' çağrılarının sektörde pek fazla işe yaramadığına dikkat çekerek şöyle devam etti:

“İnsanların borcu, personel giderleri var. Zarar eden nereden alıp verecek. Bizim başka yerlerden gelirlerimiz olduğu için kaliteden ödün vermiyoruz. Her taraf böyle olacak diye bir durum yok. Bizim turizmi yürütme nedenlerimizden biri arkamızda güvendiğimiz bir şirketimizin olması. Yoksa turizmden para kazanmak kolay değil. Ancak bu geçici bir durum. 2-3 yılda sektörün toparlanacağını düşünüyorum. Her şeyden önce güvenlik sorunu halledildiğinde işler yoluna girecek.”

FİYAT İNDİRİMLERİ KÂRLARI ERİTTİ


Fikret Öztürk,  turizmde Rusya krizi ve terör nedeni ile yaşanan olayların bölgeyi etkilediğini ancak Regnum Carya'nın yıl toplamında yüzde 60'ın üzerinde bir doluluğa ulaştıklarını kaydetti. Fiyatlarda ise geçen yıla göre yüzde 15-20 indirim yaptıklarını ifade eden Öztürk, kârlarının ise yüzde 50'nin üzerinde eridiğini dile getirdi.  Öztürk, “Bizde konaklayan turistlerin yüzde 30'u Rusya ve Türk Cumhuriyetleri'nden geliyor. Rusya'daki devalüasyon onları zorladı” dedi.




Sözcü


Geri Dön