26 / 04 / 2024

Filinta Mustafa'nın torunu Zeki Paşa Yalısı'nın peşinde!

Filinta Mustafa'nın torunu Zeki Paşa Yalısı'nın peşinde!

Osmanlı Sultanı II. Abdülhamit’in komutanlarından olan Filinta Mustafa’nın mirasını alabilmek için dördüncü kuşaktan torunu 3 senedir hukuk mücadelesi veriyor.




Osmanlı Sultanı II. Abdülhamit’in komutanlarından Filinta Mustafa’nın mirasını alabilmek için dördüncü kuşaktan torunu 3 senedir hukuk mücadelesi veriyor. Posta gazetesinde yer alan habere göre, mirasın en önemli bölümü dünyanın en pahalı ikinci evi olarak bilinen yalı...

SULTANIN KOMUTANI


II. Abdülhamit’in komutanlarından, 18 sene boyunca Tophane Müşiri olarak görev yapan Mustafa Zeki Paşa ‘Filinta Mustafa’ lakabı ile ünlenmişti. İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün ayağının altındaki Zeki Paşa Yalısı ise Filinta Mustafa’dan geriye kalan mirasın bir bölümü.

Filinta Mustafa nın torunu Zeki Paşa Yalısı nın peşinde!

DEĞERİ 120 MİLYON DOLAR


Zeki Paşa Yalısı dünyanın en pahalı ikinci evi olarak biliniyor. Değeri ise 120 milyon dolar. Filinta Mustafa’dan kalan miras bu kadar da değil, Türkiye’nin farklı yerlerinde bulunan gayrimenkulleri de var. Filinta Mustafa’nın dördüncü kuşaktan torunu olan Gökhan Atasever, mirasın tespitini ve hak sahiplerine bölüştürülmesini istiyor.

HAYATI DİZİ OLDU


2015'te miras davası açan ve 3 yıldır hukuk mücadelesini sürdüren torun Gökhan Atasever bir bölümü yurtdışında olan 70 civarındaki diğer hak sahiplerinin kendisine ulaşmasını istedi. Mustafa Zeki Paşa’nın hayat hikayesinin anlatıldığı dizi TRT 1’de ekranlarında yayınlanmıştı.


Geri Dön