25 / 04 / 2024

Filistin'deki AB misyonlarından İsrail'e 'yıkımlar durdurulsun' çağrısı!

Filistin'deki AB misyonlarından İsrail'e 'yıkımlar durdurulsun' çağrısı!

İşgal altındaki Doğu Kudüs ve Ramallah'taki Avrupa Birliği (AB) misyonları, İsrail'e, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen Batı Şeria'da Filistinlilere ait binaları yıkmaya son vermesi için çağrıda bulundu.



İşgal altındaki Doğu Kudüs ve Ramallah'taki Avrupa Birliği (AB) misyonları, İsrail'e, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen Batı Şeria'da Filistinlilere ait binaları yıkmaya son vermesi için çağrı bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; AB'nin işgal altındaki Doğu Kudüs ve Ramallah’taki temsilciliklerinden yapılan ortak açıklamada, İsrail'in, Doğu Kudüs de dahil olmak üzere işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinlilere ait binaları yıkmayı sürdürmesinin endişeyle takip edildiği ifade edildi. 

Açıklamada, AB ve üye ülkeleri tarafından finanse edilen tesisleri de kapsayan bu yıkımların Filistinlileri yerinden ettiği ve toplumu etkilediği belirtildi. 

- Uluslararası hukuka bağlı kalınması vurgusu

Sadece Doğu Kudüs'te 31 Ağustos 2020'ye kadar toplam 107 konut ve 46 ayrı binanın yıkıldığı vurgulanan açıklamada, İsrail'in işgal gücü olarak uluslararası sorumluluklarına rağmen Kovid-19 salgını sürecinde de yıkımları sürdürdüğü belirtildi. 

Açıklamada, uluslararası hukuka göre yasadışı olan yerleşim politikasına ilişkin uzun süredir devam eden pozisyonu doğrultusunda İsrail'e yıkımları durdurma çağrısında bulunuldu. 

Filistinliler kendi topraklarında inşaat izni alamıyor!


Geri Dön