18 / 04 / 2024

Filyos Limanı projesinde çözüme ulaşıldı!

Filyos Limanı projesinde çözüme ulaşıldı!

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal, Filyos Liman Projesi ile ilgili ,Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın, yüklenici firma olan müteahhide projeyi tebliğ ettiğini açıkladı.



Başkan Namal, "Filyos Liman Projcsi'nin ihalesi gerçekleştirildikten sonra, bazı firmaların Kamu İhale Kurumu'na itirazı sonucu, mahkeme yürütmeyi duıduıma karan alınıştı. l/un süredir bu engellerin kalkması için verdiğimiz çahşmaların neticesi, sorunların tamamı ortadan kalktı. İlgili Bakanlık. Filyos Liman Projcsi'nin ihalesini alan yüklenici firmaya projeyi tebliğ etti vc şimdi sıra ilk kazmayı vurmaya geldi" dedi Nama!, sosyoekonomik olarak bölgeye çok büyük yansımasının gerçekleteceği Filyos Liman Projesi ile ikili işlerin artık rayına girdiğini belirterek. "Bölgenin geleceği için büyük atılımlar sağlayacak olan Filyos Liman Projcsi'ni Allah'ın izni ile rayına soktuk. Bu konuyla ılgıl: en büyük desteği veren Sayın Mehmet Ali Şahin'ın emeklerini herkesin bilmesini isterim" dedi. 



EN DÜŞÜK TEKLİFİ, NAS-YSE-DETAŞ KONSORSİYUMU VERMİŞTİ 

Türkiye'nin gündeminde olan Filyos Limanı tamamlandığında Karadeniz'in cn önemli aktarma limanlarından bin olacak. Çevresinde endüstri alanı da oluşturulacak Filyos Limanı, enerjiden ağır sanayiye, imalat sanayisine, lojistik alanlarını da kapsayan endüstri vc liman proje olması öncöıiililyor Liman,Zonguldak ilçesinin denizle buluştuğu deltada kurulacak. Yaklaşık 500 metrelik ııhtımı. ana mendireği s e tali mendireği, demiryolu yol bağlantıları olacak. Limanın altyapısına bu yıl genel bütçeden 140 milyon 600 bin lira konulurken, limanın altyapı çalışmalarının 2017'de bitiı ilmesi hedefleniyordu 19 Mart 2014 tarihinde yapılan Filyos Limanı altyapı yapım işi ihalesine cn düşük teklifi 472 milyon 512 bin  lira ile Nas Inşaat-YSF. Inşaat-Detaş İnşaat konsorsiyumu vermişti. Kamu İhale Kutumu, ihaleyi onaylamış, ancak ihaleye giren firmaların itirazı üzerine mahkeme yürütmeyi duıduıma kararı vermişti.


Zonguldak Pusula Gazetesi


Geri Dön