26 / 04 / 2024

Finike-Elmalı-Korkuteli duble yol çalışmaları mecliste!

Finike-Elmalı-Korkuteli duble yol çalışmaları mecliste!

Antalya Finike-Elmalı-Korkuteli duble yol çalışmalarının durdurulduğu yönündeki haberler meclis gündemine taşındı..



Finike-Elmalı-Korkuteli duble yol çalışmaları mecliste!

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Antalya Finike-Elmalı-Korkuteli duble yol çalışmalarının durdurulduğu yönündeki haberlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Akaydın sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Akaydın önergesinde "Antalya, Finike-Elmalı-Korkuteli duble yol ihaleleri yapılmış ve bir kısmının çalışmalarına 2017 yılı Ağustos ayında başlanmıştır. Bu yol gerek ilimize gelen turistler, gerekse de sebze meyve üreticilerimiz açısından son derece önemli bir ulaşım güzergahudur. Bu nedenle bir an önce bitirilmesi ilimizin bu önemli bölgesinin ulaşımını rahatlatacaktır." dedi.

Son günlerde yol çalışmalarının yüklenici firma tarafından durduruluğu, bölgede ciddi bir çalışmanın olmadığı yönünde olduğunu dile getiren Akaydın, "Yine aldığımız haberler ödeneksizlik nedenyile firmanın hakedişlerini ve çalışmaların bu nedenle durma noktasına geldiğidir." diyerek 4 sorusuna yanıt aradı.

Akaydın'ın soruları

1- Antalya, Finike- Elmalı- Korkuteli duble yol çalışmalarının durdurulduğu yönündeki haberlerin doğruluğu nedir?

2- Doğru ise çalışmalar neden durmuştur?

3- Yolun toplam maliyetine ve hizmete açılış yılına ilişkin bilgi verir misiniz?

4- Ayrım - Kızılkaya - Korkuteli - Elmalı - Finike devlet yolu için Karayolları Genel Müdürlüğü'nce 2018 yılında ayrılan toplam yatırım ödeneği miktarlarını açıklar mısınız?

 


Geri Dön