25 / 04 / 2024

Firmaların bulutunda Bitcoin üretimi yapılıyor!

Firmaların bulutunda Bitcoin üretimi yapılıyor!

Bitcoin'e yönelik yeni bir tehlike daha ortaya çıktı. Çok sayıda hacker firmaların bulut sisteminde yer alan serverlarda Bitcoin üretimi gerçekleştiriyor. 



Hızlı bir yükseliş sürecine dahil olan dijitalleşme siber saldırıların çoğalmasına ve şekil değiştirmesine sebep oluyor. Sabah'tan Metin Can'ın haberine göre; son zamanda aşı, sosyal medya hesapları, e-ticaret gibi alanlarda yoğunlaşan saldırılara verilerin saklandığı bulut teknolojileri de dahil oldu. Hedefte uluslararası bulut hizmeti sağlayan dev markalar bulunuyor. Buralara erişim sağlayan hackerler şirketlerden habersiz şekilde sunuculara girip, burada kripto para maden üretimi yapıyor. Ağırlıklı olarak kurumsal şirketlerin ve KOBİ'lerin bulut sunucularını hedefe alan hackerların Türkiye'de yüzlerce firmayı bu şekilde hacklediği ortaya çıktı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Trend Micro Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Hasan Gültekin, şirketlerin bu konuda özel bir önlem alması gerektiğini dile getirdi. Siber saldırılarda kripto para alanına yönelik ciddi bir eğilim olduğunu söyleyen Gültekin, "Platformların güvenliği bir tarafa sahte birçok uygulama ile de karşı karşıyayız. Buralara sızan hackerlar şirketlerin sunucuları için ciddi bir risk oluşturuyor" dedi. Kripto madencilik alanında başka risklerin de olduğunu ifade eden Gültekin, "Geçtiğimiz haftalarda Google Play Store'da kendilerini kripto madenciliği hizmetleri olarak tanıtan 8 kötü amaçlı Android uygulamasını tespit ettik. Trend Micro tarafından uyarıldıktan sonra Google bu uygulamaları hızla kaldırdı" diye konuştu.

Firmaların bulutunda Bitcoin üretimi yapılıyor!

4 bin 500 kullanıcı etkilendi 

Bu tür saldırıların ilk olmadığını söyleyen Gültekin, "Kripto para madenciliği yaptığını iddia edip, kurbanlardan ödeme almaya ya da reklam izletmeye zorlayan sahte uygulamalar uzun zamandır var. Bundan sonra da olmaya devam edecek. Temmuz 2020'den Temmuz 2021'e kadar dünya çapında 4 bin 500'den fazla kullanıcı bu uygulamalardan etkilendi" şeklinde konuştu. "Sağlık, eğitim, e-ticaret ve diğer tüm alanlarda dijital dönüşüm hızla gelişmeye devam ederken, güvenlik stratejilerinin de aynı hızla gelişeceğini ve güvenliğin üstünde durulması gereken en önemli konulardan biri olacağını düşünüyoruz" açıklaması Gültekin, siber güvenlik yatırımlarının önümüzdeki süreçte de hem özel şirketlerin hem de kamu kurumlarının öncelikli gündem maddelerinden biri olacağını belirtti. 

Fidye yazılımları arttı

Çözümlerini buna uygun bir şekilde sürekli güncellediklerini söyleyen Gültekin, şunları söyledi: "Çalışanlar, şirket kaynaklarına ve şirket verilerine uzaktan erişirken mutlaka çok katmanlı güvenlik sağlanmalı. Fidye yazılım saldırılarındaki bu artıştan özellikle bankacılık sektörü çok etkilendi ve 2021'in ilk yarısında bu sektördeki fidye yazılımı saldırılarında geçtiğimiz yıla göre yüzde 1.318 artış yaşandı."

Kripto paralarda deprem!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön