20 / 04 / 2024

Fitch'ten Çin'deki emlak şirketlerine nakit sıkışıklığı uyarısı!

Fitch'ten Çin'deki emlak şirketlerine nakit sıkışıklığı uyarısı!

Fitch son aylarda borç kriziyle boğuşan Çin emlak sektörüyle ilgili değerlendirmelerde yaptı. Rapora göre konut satışlarının yüzde 30 gerilemesi halinde, Fitch'in derecelendirdiği 40 kuruluştan yaklaşık üçte biri nakit sıkışıklığıyla karşılaşabilir. 



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Çin'de konut satışlarının yüzde 30 gerilediği bir senaryoda, derecelendirdiği 40 Çinli emlak şirketinin nakit sıkışıklığı ile karşı karşıya kalabileceğini aktardı. 

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Fitch raporunda Çin'in emlak piyasasında sorunlar sürdükçe Tüketici Güveninin de sert düşme riski olduğuna vurgu yaptı. 

Fitch ten Çin deki emlak şirketlerine nakit sıkışıklığı uyarısı!

Çin'de emlak sektörü dünyanın en borçlu şirketi Evergrande, borçlarını ödeyememesi sebebiyle zor duruma düştü. Şirket bu ay temerrüde düşerken sektörde yer alan diğer isimler de zor durumda.

Ülkede konut satışları Kasım ayında senelik bazda yüzde 16.3 geriledi. Yeni konut satışları da aylık bazda yüzde 0.3 ile 2015 yılından beri en büyük düşüşünü yaşadı. 

Fitch ten Çin deki emlak şirketlerine nakit sıkışıklığı uyarısı!

Fitch konuyla ilgili raporunda konut satışlarının yüzde 30 düştüğü bir senaryoda şirketlerin nakit sıkışıklığıyla karşılaşabileceği uyarısında bulundu. Kurum, özellikle kredi notu 'B' ya da altında olan şirketlerde, borçlarını ödemek konusunda baskının artabileceğine dikkat çekti. B notu temerrüt riski bulunduğu anlamını taşıyor.

Çin emlak firmasında 313 milyon dolarlık vurgun!

Çin'de emlak yatırımları ilk 11 ayda geriledi!


Geri Dön