16 / 04 / 2024

Fitch'ten kritik uyarı: 'İngiltere derin resesyona giriyor' 

Fitch'ten kritik uyarı: 'İngiltere derin resesyona giriyor' 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten kritik uyarı geldi. Fitch  'İngiltere derin resesyona giriyor' uyarısında bulundu.



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu (Fitch) İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) faiz oranlarını beklentilerden daha hızlı artırması ve finansal piyasalardaki istikrarsızlık nedeni ile İngiltere'nin daha derin bir resesyona girebileceğine yönelik uyarıda bulundu.

 Fitch Ratings, "BoE'nin gevşek mali politikanın ve zayıf kurun enflasyona etkisini telafi etmek, sterlin cinsinden varlıklara yatırımcı güvenini desteklemek ve artan finansal piyasa endişeleri karşısında bağımsızlığını kanıtlamak için şimdi daha hızlı şekilde politika faizini artırmasını bekliyoruz" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön